Google обяви война на руските издания „Спутник“ и RT заради пропаганда

Google обяви война на руските издания „Спутник“ и RT Google обяви война на руските издания „Спутник“ и RT

"Гугъл" ще изработи специален алгоритъм, който ще ограничи достъпа до новините на "Спутник" и RT, съобщава БГНЕС. Целта е новините на двете издания да се намират доста по-трудно от потребителите, които използват търсачката.

Това каза изпълнителният директор на "Алфабет" Ерик Шмит, компанията майка на най-голямата интернет търсачка в света "Гугъл".

В момента работим върху декласирането на тези уеб-страници. В основата става въпрос за "Спутник" и RT /Раша тудей/, каза Шмит по време на Международния форум по сигурност в град Халифакс, в Канада.

Според него в "Гугъл" осъзнават влиянието на пропагандата и в момента се опитват да изградят система, която ще блокира подобни съдържания да достигат до широката публика.

Той обаче се обяви срещу забраната на тези интернет страници.

RT официално осъди намеренията на "Гугъл".

Компанията "Гугъл" е специализирана основно в търсенето в Интернет, но притежава подразделения за изчисления в облак, електронна поща, уеб приложения за географски карти, сканиране и архивиране в дигитален вид на книги и много други. "Гугъл" притежава хиляди сървъри по света, които обработват ежедневно милиони заявки за търсене и около един петабайт потребителски данни всеки час.

Епицентър

нагоре
loading...