YotaPhone 3 бе официално представен

YotaPhone 3 YotaPhone 3

В Китай се състоя анонсът на смартфона YotaPhone от трето поколение, характерен преди всичко с двата си екрана. Продажбите трябва да започнат тази есен.

Мобилното устройство бе представено от компанията BaoliYota Technology. Предният екран на YotaPhone 3 е с размер на диагонала 5,7 инча, а на гърба е поставен 5,5-инчов E-Ink дисплей. Подробните технически характеристики не бяха съобщени, но е известно, че ще има две версии с 64 и 128 GB флаш-диск.

YotaPhone 3 се базира на четириядрения процесор Snapdragon 820 с тактова честота 2,2 GHz и разполага с 3 или 4 GB оперативна памет. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 3500 mAh, която не може да се изважда и подменя. Налични са основна камера с резолюция 13 мегапиксела и предна – с резолюция 5 мегапиксела.

В зависимост от модификацията YotaPhone 3 струва $350 или $450. На китайския пазар смартфонът ще се продава с предварително инсталирани приложения за работа с популярните в тази страна онлайн услуги като търсачката Baidu и месинджъра WeChat.

Според производителя, производството на смартфона ще започне в ранната есен на 2017 година.

Към днешен ден 34,9% от Yota Devices са собственост на Telconet на Срегей Андонев и Алберт Авдолян. Китайската China Baoli Technologies Holdings Limited притежава 30% от компанията, а Ростех притежава 25,1%. Останалите 10% принадлежат на MTH Limited.

Калдата

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре