Германската полиция закупи смартфони Lumia за 100 хиляди евро

Microsoft Lumia с Windows10 Mobile за германската полиция Microsoft Lumia с Windows10 Mobile за германската полиция

Въпреки че в потребителския сегмент Windows 10 Mobile засега не е разпространена, операционната система се търси в корпоративните и държавните учреждения. Германската полиция закупи смартфони Lumia, работещи под управлението на Windows 10 Mobile. Това е полицията на Хамбург, която закупи 900 смартфона Lumia на обща сума от 100 хиляди евро.

Полицията счита, че тези смартфони значително ще повишат ефективността на работата. Полицаите ще имат достъп до информационните ресурси, до вътрешните услуги за обмен на съобщения и софтуер с достъп до всички устройства – смартфони, таблети и десктоп компютри.

В това има логика, понеже екосистемата на Microsoft не страда от липсата на софтуер. Мобилната операционна система има интеграция с онлайн услугите на Microsoft (например с Azure), не се налага разработването на отделни приложения за различните видове компютърни устройства. Всъщност, точно тази е идеята на главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела.

Единственият проблем при този подход е липсата на Windows 10 Mobile смартфони от бюджетен и среден клас. Наистина, според изразходваната сума изглежда, че полицията на Хамбург е закупила Lumia 550 или Lumia 650. Но навярно Microsoft ще се вслуша в исканията на своите корпоративни партньори и ще предложи на пазара свои смартфони с по-ниска цена.

Източник: Калдата

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре