ИТ новини

Внимание! Нова измама в България! Вирусът „Танцът на Хилари” поразява GSM-ите и се случва непоправимото!

Вирус поразява за секунди мобилните телефони, алармираха потърпевши търновци. Вирусът идва като безобиден и забавен видеоклип, носещ заглавието „Танцът на Хилари”, пише "Монитор".

Продължава...

Българска институция е жертва на световната кибератака

Българска институция е станала жертва на международната хакерска атака, съобщи БНР. За случая вече са уведомени службите, работещи срещу престъпленията в интернет, съобщава news.bg.

Продължава...

Очакват днес по-силна глобална кибератака

Мащабите на глобалната кибератака може да се увеличат днес, когато хората се върнат на работа и включат компютрите си, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Агенциите цитират бившия шеф на американското национално разузнаване Джеймс Клапър. Той беше директор службите по времето на Барак Обама.

Продължава...

Залива ни нова вълна вируси с фалшиви мейли от името на НАП

Нова вълна фалшиви имейли с вируси се разпространяват от името на НАП. Спам съобщенията съдържат измислена информация за промени в регламента за подаване на данъчни декларации.

Продължава...

Изнудват явно похотливи магистрати и полицаи в интернет

Maгиcтpaти и пoлицaи y нac ca cтaнaли жepтвa нa ceĸcyaлни изнyдвaния в интepнeт в пocлeднитe мeceци. Toвa paзкри Явop Koлeв oт отдела за киберпрестъпления в Глaвнa диpeĸция зa бopбa c opгaнизиpaнaтa пpecтъпнocт (ГДБOΠ) пред БНР.

Продължава...

Петър Курумбашев: Опазването на сигурността не трябва да бъде пречка за технологичното развитие

Евродепутатът взе участие в дискусия на тема „Поверителност на данните в ЕС: Къде приключва Общият регламент за защита на личните данни (GDPR) и къде започва ePrivacy?”

Брюксел, 27 април 2017 г. – “Натискаме бутона, че се съгласяваме с общите правила в Интернет, без да ги четем. Дали това ще увеличи сигурността на данните и конфиденциалността на нашите съобщения? Дали е добре да прекарваме 15 мин. в одобрение на cookies и общи правила и после за 2 мин. да изпратим email? 

Продължава...

Софтуерна компания представя иновативен партньорски модел на форума „Силни региони за силна икономика“

NetProject е иновативен партньорски модел на софтуерната компания ERP.BG

Софтуерната компания ERP.BG ще представи иновативния партньорски модел NetProject по време на националния бизнес форум „Силни региони за силна икономика“ на 27-ми април в Ловеч. Партньорската мрежа е добра възможност за специалисти в сферата на технологиите, логистиката, програмирането или икономиката да стартират лесно собствен бизнес, без да разполагат с голям бюджет.

Продължава...

Русия създаде собствена операционна система за работа с документи, които са държавна тайна

Дъщерната компания на корпорацията „Ростех“ с име „Национален център за информатизация“ създаде операционна система с висока информационна защита, предназначена за работа с данни, считани за държавна тайна.

Продължава...
Абонамент чрез RSS