ИТ новини

Отличиха участниците в „Хакатон“ - 2017

Интересни иновативни решения предложиха участниците в тазгодишното издание на "Хакатон" 2017, в което свои идеи представят хора с интереси в областта на софтуерната разработка, дизайна и информационните технологии.

Продължава...

Спират интернета към България за изборите заради опасност от хакерски атаки

Интернет достъпът към български сайтове ще бъде ограничен в деня на изборите. Това е решила междуведомствената група към Министерския съвет, която е била натоварена със сигурността на вота, съобщава в. “24 часа”.

Продължава...

Германската полиция закупи смартфони Lumia за 100 хиляди евро

Въпреки че в потребителския сегмент Windows 10 Mobile засега не е разпространена, операционната система се търси в корпоративните и държавните учреждения. Германската полиция закупи смартфони Lumia, работещи под управлението на Windows 10 Mobile. Това е полицията на Хамбург, която закупи 900 смартфона Lumia на обща сума от 100 хиляди евро.

Продължава...

От днес вързката с News of България е през SSL протокол

От днес достъпът до уеб медията News of България се осъществява по защитена криптирана връзка чрез SSL протокол.

Продължава...

В Google се появи невидима „CAPTCHA“

Бутонът „аз не съм робот“ в интернет скоро може да се превърне в нещо от миналото. Google официално обяви своята услуга Invisible reCAPTCHA (невидима рекапча), която може да разграничи хората от ботовете без каквито и да било допълнителни действия от страна на потребителите на сайта.

Продължава...

В Южна Корея създадоха прототип на смартфон с огъващ се екран

Южнокорейската корпорация Kolon Industries създаде прототип на смартфон с огъващ се екран. За това съобщи топ-мениджърът на организацията Канг Джон-Сек.

Продължава...

Петте водещи тенденции при смартфоните за тази година

И тази година Световният мобилен конгрес в Барселона зададе посоката на развитие на мобилните технологии. Интересното този път е, че освен новите разработки, някои стари имена също се завръщат с нови амбиции, съобщава онлайн изданието CNET.

Продължава...

За маниаци и фенове на Путин: Nokia 3310 Supremo Putin Edition

Caviar анонсира луксозните версии на обновения мобилен телефон Nokia 3310. Това е мобилно устройство с корпус от закален брониран и устойчив на куршуми титан тип BT 23. Телефонът има керамични бутони и декоративна гравюра в стил дамаска стомана.

Продължава...
Абонамент чрез RSS