Fiat Argo сваля полека камуфлажа, лансират го в края на месеца

Fiat Argo Fiat Argo

В мрежата изплуваха снимки на наследника на FIAT Punto Evo и Fiat Palio - Argo, който ще бъде лансиран първо в Бразилия. Снимките са на списанието Quatro Rodas от тестове на колата на пистата за международни състезания Curitiba в Пинхайш, Бразилия.

Fiat Argo е дългочаканият вече наследник на известния и в Европа и у нас модел Fiat Punto. Подобно на излезлия последен в гамата на италианците модел Fiat Tipo, Fiat Argo ползва същата архитектура - платформата Small Wide. Fiat ще я използва още и за малкия си нов седан, кодиран засега като Fiat X6S, който пък трябва да замести моделите Fiat Linea и Fiat Siena.

За Fiat Argo ще се предагат три нива на оборудване - Attractive, Essence и Sporting и три различни двигателя. Базовото предложение ще бъде 1.0-литровият, бензинов, трицилиндров мотор FireFly с мощност 72 к.с. и максимален въртящ момент от 102 Нм. При работа на етанол същият мотор предлага мощност от 77 к.с. и 107 Нм въртящ момент. Стандартното изпълнение е с петстепенна механична предавателна кутия.

Малко над това предложение се разполага 1.3-литровият, четирицилиндров мотор FireFly с мощност от 101 к.с. и 134 Нм въртящ момент на бензин и 109 к.с. със 139 Нм на етанол. Тук освен базовата петстепенна механична кутия ще може да се поръчва и петстепенната роботизирана автоматична кутия Dualogic.

Източник: Ауто прес

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре