Виц на деня: F-22 можел да се разправи с десет Су-35

F-22 Raptor F-22 Raptor

САЩ притежават най-съвършеният боен самолет. Става дума за F-22 Raptor, който е способен да унищожи десетина руски изтребители. Статия с подобни цифри и заключения излезе неотдавна в американското издание The National Interest. В САЩ смятат, че американският „Хищник“ превъзхожда по всички показатели руския Су-35. Самите пилоти казват следното:

Полковник Пит Феслър, бивш пилот на F-22 е споделил пред The National Interest, че САЩ се явяват лидери в всички видове въоръжени сили имено защото страната има възможност да изпрати във всяка точка самолет, превъзхождащ своите противници по всички параметри. „Самолетът е способен да поправи много грешки от страна на пилота; може действително да имате лош ден, но независимо от това, самолетът ще покаже своите феноменални качества“ – е казал Феслър за възможностите на изтебителя.

В материала се казва още, че в близко време F-22 ще премине модернизация. Тя ще засегне на първо място новата ракета AIM 9X Sidewinder, а също така пилотите ще получат нашлемен дисплей за повишаване на тяхната ефективност.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре