Аерокосмически

Изтребителят прехващач МиГ-41 ще може да работи и в космоса

Перспективният авиационен комплекс за далечно прехващане (ПАК ДП) МиГ-41, който се предвижда да замени височинния прехващач МиГ-31, ще може да изпълнява задачи и в космоса. Това заяви генералният директор на Руската самолетостроителна корпорация "МиГ" Иля Тарасенко, цитиран от РИА Новости.

Продължава...

Концернът Калашников показа оръжие против дронове. Видео

Представители на руския концерн „Калашников“ показаха на форума „Армия-2017“, провеждащ се в Подмосковието, оръжие против безпилотни летателни апарати.

Продължава...

Зрелищен въздушен двубой на авиокосмическия салон МАКС-2017 в Русия. Видео

В хода на първия ден на открития вчера авиосалон МАКС-2017 в Русия бе проведен показен въздушен бой между два изтребителя от пето поколение ПАК ФА, предава тв "Звезда".

Продължава...

Виц на деня: F-22 можел да се разправи с десет Су-35

САЩ притежават най-съвършеният боен самолет. Става дума за F-22 Raptor, който е способен да унищожи десетина руски изтребители. Статия с подобни цифри и заключения излезе неотдавна в американското издание The National Interest. В САЩ смятат, че американският „Хищник“ превъзхожда по всички показатели руския Су-35. Самите пилоти казват следното:

Продължава...

Има ли шанс новият американски F-35 срещу "руското чудо" Су-35?

Малко вероятно е американският F-35 да бъде достоен противник на руския Су-35. Макар от ново поколение, машината просто не е приспособена за въздушни дуели, смята журналистът от National Interest Дейв Маджумдар, предаде РИА "Новости".

Продължава...

Рычаг-АВ е свалил 34 Tomahawk в Сирия

Американските военни експерти са фиксирали непонятно изключване на системите за насочване на крилатите ракети

Отвъдокеанските таблоиди започнаха да променят своите оценки за „твърдия отговор на Тръмп“ от възторжено „Ура“ към критически отзиви. Независимите политолози като цяло характеризират атаката на сирийската авиобаза като провал. Появиха се и снимки на паднала на 40 километра от целта крилата ракета. Съдейки по изображението „Томахоук“ – а просто е паднал на земята и няма повреди, характерни при унищожение с противоракета.

Продължава...

Фигури от висшия пилотаж, изпълнени за първи път с изтребител Су-35С. Видео

Руското министерство на отбраната публикува в канала си в YouTube клип, посветен на възможностите на новия изтребител Су-35С.

Продължава...

Руските ВКС сменят всички леки изтребители с МиГ-35. Видео

Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия планират да заменят парка си от леки изтребители с МиГ-35, съобщи в петък (27 януари) главнокомандващият на силите Виктор Бондарев, цитиран от Интерфакс.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...