Отличиха участниците в „Хакатон“ - 2017

Интересни иновативни решения предложиха участниците в тазгодишното издание на "Хакатон" 2017, в което свои идеи представят хора с интереси в областта на софтуерната разработка, дизайна и информационните технологии.

Продължава...

Спират интернета към България за изборите заради опасност от хакерски атаки

Интернет достъпът към български сайтове ще бъде ограничен в деня на изборите. Това е решила междуведомствената група към Министерския съвет, която е била натоварена със сигурността на вота, съобщава в. “24 часа”.

Продължава...

Германската полиция закупи смартфони Lumia за 100 хиляди евро

Въпреки че в потребителския сегмент Windows 10 Mobile засега не е разпространена, операционната система се търси в корпоративните и държавните учреждения. Германската полиция закупи смартфони Lumia, работещи под управлението на Windows 10 Mobile. Това е полицията на Хамбург, която закупи 900 смартфона Lumia на обща сума от 100 хиляди евро.

Продължава...

От днес вързката с News of България е през SSL протокол

От днес достъпът до уеб медията News of България се осъществява по защитена криптирана връзка чрез SSL протокол.

Продължава...

В Google се появи невидима „CAPTCHA“

Бутонът „аз не съм робот“ в интернет скоро може да се превърне в нещо от миналото. Google официално обяви своята услуга Invisible reCAPTCHA (невидима рекапча), която може да разграничи хората от ботовете без каквито и да било допълнителни действия от страна на потребителите на сайта.

Продължава...

В Южна Корея създадоха прототип на смартфон с огъващ се екран

Южнокорейската корпорация Kolon Industries създаде прототип на смартфон с огъващ се екран. За това съобщи топ-мениджърът на организацията Канг Джон-Сек.

Продължава...

Петте водещи тенденции при смартфоните за тази година

И тази година Световният мобилен конгрес в Барселона зададе посоката на развитие на мобилните технологии. Интересното този път е, че освен новите разработки, някои стари имена също се завръщат с нови амбиции, съобщава онлайн изданието CNET.

Продължава...

За маниаци и фенове на Путин: Nokia 3310 Supremo Putin Edition

Caviar анонсира луксозните версии на обновения мобилен телефон Nokia 3310. Това е мобилно устройство с корпус от закален брониран и устойчив на куршуми титан тип BT 23. Телефонът има керамични бутони и декоративна гравюра в стил дамаска стомана.

Продължава...

Анонс на огледалните фотоапарати Canon EOS 800D и EOS 77D

Canon официално представи двата нови огледални фотоапарата EOS 800D (известен и като EOS Rebel T7i) и EOS 77D (EOS 9000D). Новите фотоапарати са подходящи за начинаещи фотографи.

И двете устройства разполагат с APC-C (22,3 × 14,9 мм) CMOS фотосензори с резолюция 24,2 мегапиксела. Чувствителността е в пределите на 100-25600 ISO единици с възможност за разширяване до ISO 51200.

Използва се бързият графичен процесор DIGIC 7, наличен е подвижен сензорен 3-инчов дисплей и оптичен визьор с 95 процентно покритие на кадъра.

Системата за автоматично фокусиране разполага с 45 кръстообразни точки, а технологията Dual Pixel CMOS AF осигурява бързо фокусиране при видеозапис на движещи се обекти, както и бързо автоматично фокусиране при заснемане на фотографии в режим Live View.

Експонацията може да се настройва от 1/4000 до 30 секунди. Максималната скорост за заснемане на фотографии е 6 кадъра в секунда. Възможно е заснемането на 1080р видео при скорост 30 и 60 кадъра в секунда. Заснетият материал може да бъде записан на външни SD/SDHC/SDXC карти памет.

От останалите общи параметри можем да изброим Wi-Fi, Bluetooth и NFC модулите за безжична връзка, HDMI и USB 2.0 портовете.

По-скъпият EOS 77D има експонометър, може да разпознава инфрачервените лъчи и е оборудван с допълнителен дисплей отгоре.

Продажбите на Canon EOS 800D и EOS 77D започват през месец април при цена $750 и $900.

Продължава...

Microsoft е новият стратегически партньор на Samsung

По време на изложението MWC 2017, Samsung обяви сключването на разширено стратегическо партньорство с Microsoft. Това решение ще подобри възможностите за мобилен достъп на корпоративните клиенти, както и ще осигури поддръжка на бизнесите, които се стремят към цифрова трансформация. В резултат на тясното си сътрудничество, двете страни са успели да създадат премиалното устройство „2 в 1“ за корпоративните потребители – Galaxy Book. Новият трансформър, базиран на платформата Windows 10, осигурява удобен и лесен достъп до всички функции на Microsoft Office.

Продължава...
Абонамент чрез RSS