В Донецк демонстрираха ракета, способна да унищожава нацистите даже в Киев. Видео

На 9 май в Донецката Народна Република бяха показани образци въоръжение, създадени от ВПК на ДНР, от пистолетите Оплот и минохвъргачки до ракетните комплекси Снежинка и реактивните системи за залпов огън /РЗСО/ Чебурашка.

Експозицията предизвика голямо внимание и то не само в ДНР и Русия, но и в Украйна. Разбира се болшинството украински сайтове написаха, че „дончани“ са показали макети от пенопласт.

А по-надарените с фантазии, написаха, че това са тръби за тоалетни, прикрепени към релси.

Реакцията на украинските медии беше предсказуема и беше като реакция на кучето на Павлов. Затова, два дни след това, в Деня на републиката, в Донецк бе публикувано видео за това, как тези тоалетни тръби под името Снежинка летят над главите на украинските наказателни отряди.

През последните две години украинските медии чести пишеха за това, че техните позиции са били обстрелвани от неизвестно оръжие. Сега вече стана известно какво е то.

Сега стана очевидно, че за разлика от бивша Украйна, Донецката република не само е съхранила интелектуалния и промишлен потенциал, но го и увеличила. И това в тежките условия на война и икономическа блокада.

Вашите коментари:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар!
Моля въведете Вашето име тук