Свалянето на руския щурмови самолет Су-25 в Сирия е американски изстрел в гърба на Русия

Сваленият щурмовик Сваленият щурмовик

Руският Су-25 може да е свален в Сирия с цел да се предизвика провокация, която да доведе до ескалация на напрежението в региона. Това коментира председателят на комисията по отбрана Владимир Шаманов в Държавната дума, пред „Интерфакс".

Той не пропусна да припомни, че в сирийската провинция Идлиб са разположени над 1000 американски военни инструктори. Те обучават опозиционните на президента Башар Асад ислямистки милиции.

Заместник-директорът на комисията за отбрана и сигурност в Съвета на федерацията Франц Клинцевич заяви, че американците използват трети страни, за да въоръжат сирийската опозиция с остарели руски и американски ПВО системи.

"Видяхме, че те вършат работа. На американците тяхната русофобия скъпо ще им струва", предупреди пред „Интерфакс" Франц Клинцевич.

Първият заместник-председател на комисията в Думата по международни отношения Дмитрий Новиков заяви, че Русия ще иска от Съвета за сигурност на ООН да разследва свалянето на самолета.

"Ние сме в Сирия по покана на законното правителство, а американците не могат да посочат по чия покана са там", отбеляза Новиков.

От Джебхат ан Нусра пък публикуваха документите на убития руски пилот.

нагоре
loading...