Новината за унищожените руски самолети в Хмеймим се оказа пълен либерално соросоиден фейк

Су-24 с бордови номер 29 цял и невредим Су-24 с бордови номер 29 цял и невредим

През новогодишните празници и след тях либералните, слугинажни на Вашингтон, медии в Русия и света, включително и България, инициираха поредния скандал около руската авиобаза Хмеймим в Сирия.

Вечерта на 4 януари руския „Комерсант“ публикува статия под заглавие „Хмеймим попадна под обстрел“, в която изданието, позовавайки се на военно-дипломатически източници заяви, че на 31 декември 2017 г. радикалните ислямисти са обстреляли руската авиобаза в Латакия, вследствие на което „са били унищожени фактически 4 бомбардировача Су-24, 2 изтребителя Су-35, 1 транспортен самолет Ан-72, а така също и склад с боеприпаси“, който е детонирал в резултат на попадение на минометен снаряд.

„Руская Весна“ веднага се е свързало с военните си източници, които потвърдиха факта на обстрела, но еднозначно заявиха, че изобщо няма такива фантастически загуби.

Сутринта в сряда, 4 януари, Министерството на отбраната на Русия излезе с официално заявление, в което се казва, че информацията на „Комерсант“ за загуба на техника е фейк, т.е. фалшива новина.

При това, от ведомството са уточнили, че действително е имало обстрел и са загинали двама военнослужещи.

След това в Мрежата са се появили нови съобщения за повредена техника и даже фотографии на един от повредените там самолети.

„По базата в Хмеймим. Пострадала е техника. По предварителни дани 6 Су-24, 1 Су-35С, 1 Ан-72, 1 Ан-30 разузнавач, 1 Ми-8. 2 Су-24 и Су-35С са върнали в строя“, е написал бившинят военен кореспондент Роман Сапоньков.

Имено той е публикувал фотография на уж повредения от взрив на мина фронтови бомбардировач Су-24 с бордови номер 29.

„Унищожената Сушка“ носи подаръци на „бармалеите“

Тази вечер в новинарската емисия на канал „Россия“ бе показан материал за пристигането на 5 януари в Сирия на хуманитарен товар от Ингушития. В обектива на камерата на оператора от авиобаза Хмеймим е попаднала точно тази „Сушка“ с бордови номер 29. Самолетът се вижда добре и всеки би забелязал, че е цял, че няма никакви повреди по него и рулира за излитане на задача с „подаръци“ в местата на масово обитаване на „бармалеите“

В България тези фалшиви новини, дело на продажния либерално соросоиден, захранван с долари от Вашингтон „Комерсант“, бяха тиражирани от БТА и редица други медии.

нагоре
loading...