Елитни китайски командоси ще ловят „свои” терористи в Сирия

Китайски командоси Китайски командоси

литни отряди от китайския спецназ са пристигнали в сирийското пристанище Тартус, където е разположена руска военноморска база. Това съобщава известният турски журналист и експерт по близкоизточните проблеми Мете Сохтаоглу, цитиран от rusvesna.su. 

Както вече ви съобщихме на 27 ноември, че г-жа Бусейна Шаабан, съветничка на Башар Асад, по време на официално посещение в Китай дни по-рано е обсъдила възможността самите китайски власти да се справят със „своите” уйгурски терористи от ИДИТ (Ислямско движение на Източен Туркестан), които сирийските спецслужби открили в столичното предградие Източна Гута.

Тогава по предварителна информация бе оповестено, че Пекин може да изпрати в Сирия отряди „Сибирски тигри” от Синцзянския военен окръг и „Нощни тигри” от военния окръг Ланчжоу, чиито бойци са считани за едни от най-добрите в света. 

Официален Дамаск разреши на Пекин да въведе 5000 военни на своя територия още през 2015 г. Тази година в Китай беше приет антитерористичен закон, след което Националното събрание санкционира изпращането в Сирия на елитни подразделения от армията.

Източник: БЛИЦ

нагоре
loading...