САЩ: Имаме доказателства, че сирийското правителство е отговорно за химическата атака

1
139
Сара Сандърс
Сара Сандърс

С голяма доза увереност смятаме, че Сирия е отговорна и за пореден път част от проблема е това, че Русия не я спря, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

САЩ обвиниха сирийското правителство за химическата атака и остро разкритикуваха Русия, че не е спряла съюзника си Башар Асад, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

“С голяма доза увереност смятаме, че Сирия е отговорна и за пореден път част от проблема е това, че Русия не я спря, както и продължаващата липса на действия от (руска) страна на този фронт”, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Американските разузнавателни данни показват, че руските твърдения, че атаката е инсценировка, са неверни, допълни тя. “Нашите разузнавателни данни говорят друго. Но не мога да кажа повече”, заяви Сандърс.

Държавният департамент също каза, че САЩ имат доказателства, позволяващи с “голяма доза увереност” да се заяви, че сирийското правителство е извършило атаката, но допълни, че САЩ все още работят за установяване на използваната смес от химикали.

Вашите коментари:

1 коментар

  1. TAKA БЕШЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ И С ИРАК. ПАК ИМАХА ДОКАЗАТЕЛСТВА- ТОНОВЕ ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ЗАСТРАШАВАЩО ПОЧТИ ЦЕЛИЯ СВЯТ, НАПАДЕНИЕ НА ИРАК, НИКАКВО ХИМ. ОРЪЖИЕ, РАЗОРЕНА ДЪРЖАВА, А И НИЕ ПОЛУЧИХМЕ ПОДАРЪК 12 КОВЧЕГА ! ТИЯ КРАВАРИ ЗАЩО НЕ СИ СМЕНЯТ ПЛОЧАТА ? НЕКА НЕ ЗАБРАВЯТ, ЧЕ ОНЯ ОТ ГОРЕ ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар!
Моля въведете Вашето име тук