САЩ: Имаме доказателства, че сирийското правителство е отговорно за химическата атака - News of България
Америка

САЩ: Имаме доказателства, че сирийското правителство е отговорно за химическата атака

С голяма доза увереност смятаме, че Сирия е отговорна и за пореден път част от проблема е това, че Русия не я спря, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

САЩ обвиниха сирийското правителство за химическата атака и остро разкритикуваха Русия, че не е спряла съюзника си Башар Асад, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

“С голяма доза увереност смятаме, че Сирия е отговорна и за пореден път част от проблема е това, че Русия не я спря, както и продължаващата липса на действия от (руска) страна на този фронт”, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Американските разузнавателни данни показват, че руските твърдения, че атаката е инсценировка, са неверни, допълни тя. “Нашите разузнавателни данни говорят друго. Но не мога да кажа повече”, заяви Сандърс.

Държавният департамент също каза, че САЩ имат доказателства, позволяващи с “голяма доза увереност” да се заяви, че сирийското правителство е извършило атаката, но допълни, че САЩ все още работят за установяване на използваната смес от химикали.

Свързани публикации

  1. TAKA БЕШЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ И С ИРАК. ПАК ИМАХА ДОКАЗАТЕЛСТВА- ТОНОВЕ ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ЗАСТРАШАВАЩО ПОЧТИ ЦЕЛИЯ СВЯТ, НАПАДЕНИЕ НА ИРАК, НИКАКВО ХИМ. ОРЪЖИЕ, РАЗОРЕНА ДЪРЖАВА, А И НИЕ ПОЛУЧИХМЕ ПОДАРЪК 12 КОВЧЕГА ! ТИЯ КРАВАРИ ЗАЩО НЕ СИ СМЕНЯТ ПЛОЧАТА ? НЕКА НЕ ЗАБРАВЯТ, ЧЕ ОНЯ ОТ ГОРЕ ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *