Тръмп отрече да има "сговор" между предизборния му екип и Русия

Доналд Тръмп Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вчера отрече да е искал от бившия шеф на ФБР Джеймс Коми да прекрати разследването срещу бившия президентски съветник по националната сигурност Майкъл Флин, съобщиха световните агенции.

На пресконференция след среща с колумбийския си колега Хуан Мануел Сантос в Белия дом Тръмп отрече също съществуването на какъвто и да е сговор между самия него, предизборния му екип и Русия.

Запитан от репортер дали е поискал от Коми, когото той уволни на 9 май, да прекрати разследването срещу Флин, президентът каза: "Не, не. Следващ въпрос", предаде Ройтерс.

Тръмп каза, че уважава решението на министерството на правосъдието да назначи специален прокурор по разследването на евентуален таен сговор между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия и нейната намеса в изборния процес в САЩ през 2016 г.

"Аз уважавам това решение, но цялото това нещо представлява лов на вещици", отбеляза президентът, според когото това разследване разделя страната. "Повярвайте ми, няма никакъв сговор", добави той, цитиран от ДПА.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре