6 отбора ще играят на турнира по водна топка за девойки, който стартира днес в Бургас

Водна топка Водна топка

Новият състезателен сезон по водна топка за девойки до 17 г. започва днес в Бургас. Домакин на първия турнир, от общо три, за тази възраст, е СКВТ "Черноморец". Надпреварата ще се проведе от 24 до 26 ноември на басейна в "Меден рудник". Началото днес е от 17.00 часа. Освен бургаските ватерполистки, които са бронзови медалистки, в новата кампания на родната федерация ще участват още пет отбора - шампионът "Ботев 2000", "Локомотив НН", "Арда 2008", "КПС Варна" и ЦСКА.

"Черноморец" е домакин по право от класирането в последното първенство. Останалите два турнира ще се проведат в София на 26-28 януари и във Враца на 30 март-1 април.

Днес бургаският тим играе срещу "Арда 2008" в трета среща от първия състезателен сеанс. В 17.00 часа надпреварата ще открият съставите на "Ботев 2000" и ЦСКА, а след тях във водата влизат отборите на "Локомотив НН" и "КПС Варна".

На 25 и 26 ноември започва и първенството за юноши до 19 г. Квалификационният турнир ще се проведе в столицата. "Акулите" са в група "Б" заедно с отборите на "Аква спорт", "Славия" и ЦСКА. В другия поток са "Локомотив НН", "Комодор", "КПС Вярна" и "Тича". В първия състезателен ден възпитаниците на Петър Йонов започват с мач срещу "Славия".

Последно променена вПетък, 24 Ноември 2017 14:49
нагоре
loading...