Бранимира Маркова грабна големия приз "Жулиета Шишманова"

Бранимира Маркова грабна големия приз "Жулиета Шишманова" Бранимира Маркова грабна големия приз "Жулиета Шишманова"

Възможност за стартиране на процедура спортна зала "Младост" да носи името "Жулиета Шишманова", обяви кметът Димитър Николов по време на Държавното първенство по художествена гимнастика, което се проведе при голям интерес в Бургас.

Призивът дойде от клуб по художествена гимнастика "Черноморец". В продължение на 35 години Бургас е домакин на турнира за приз "Жулиета Шишманова", който е неизменна част от държавния шампионат.

"За нас, бургазлии, е привилегия и изключителна гордост залата да носи името на легендарната треньорка, още повече, че в близко бъдеще тя ще бъде основен дом на един от най-успешните български спортове - художествената гимнастика. Това ще стане факт, след като изградим "Арена Бургас", заяви кметът Николов.

Димитър Николов и заместникът му д-р Лорис Мануелян проследиха с интерес финалите на Държавното първенство за приз "Жулиета Шишманова" и наградиха най-добрите грации.
Седмата от Олимпиадата в Рио де Жанейро Невяна Владинова спечели златото в многобоя, на обръч и топка при жените.

Катрин Тасева триумфира на бухалки, а Боряна Калейн на лента. При девойките старша възраст шампионка в многобоя стана Елизабет Йовчева. Нейната треньорка Филипа Филипова взе малкия приз "Жулиета Шишманова". Големият грабна Бранимира Маркова-треньорката на Невяна Владинова.

"Организацията от страна на клуб "Черноморец",  Българската федерация по художествена гимнастика и Община Бургас беше на отлично ниво", призна Бранимира Маркова.
Солидно се представиха и бургаските грации.

Татяна Воложанина от клуб "Олимпия 74" спечели златния медал на лента и бронзовия на бухалки за девойки. В многобоя е пета, а на топка четвърта. Полина Иванова от "Черноморец" е шеста в многобоя при жените. На отделните уреди е седма на обръч и топка и осма на бухалки.

Велизар Маджаров

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре