Борисов към Диков: Нямам къща в Барселона, не познавам манекенката Йовчева, нямам дете от нея

0
1930
Бойко Борисов
Бойко Борисов

Поредната мълва около премиера намери своя отговор.

Борисов определи като “фалшива новина” приписваната му афера с манекенката Борислава Йовчева.

“Както ви е известно, напоследък станахме свидетели на множество фалшиви новини и внушения по мой адрес от анонимни автори”, отговаря лаконично в писмен вид министър-председателят на зададени въпроси от страна на журналиста Сашо Диков.

Припомняме, че в социалните мрежи се разпространява видеоклип, публикуван от инициативата “Да спрем разграбването на България”, в който името на Борисов се свързва с луксозен имот в Барселона и афера с манекенката Борислава Йовчева, сестра на футболиста Станко Йовчев.

В ефира на предаването “ЕвроДиков” по телевизия Евроком Сашо Диков изчете зададените от него въпроси до Борисов.

Става ясно, че премиерът отхвърля и твърденията, че има или е свързан с луксозна къща в Барселона. Той е категоричен, че не познава въпросната Борислава Йовчева и че няма дете от нея, каквито множество спекулации се появиха в публичното пространство.

Борисов заявява, че фалшиви новини не коментира, тъй като тази с приписвания му гръцки остров му е като обеца на ухото.

Тази вечер в 22 часа: Борисов отговаря на скандалното видео за къщата в Барселона

Ето пълния текст на интервюто с премиера Борисов, показано снощи в предаването “Евродикоф”:

– Запознат ли сте с видеоматериала, пуснат в социалните мрежи, наречен „Да спрем разграбването на България“? Тук се правят внушения по ваш адрес, свързани с манекенката Борислава Йовчева, нейната къща в Барселона и нейното участие в редица фирми. Какъв е коментарът ви за това видео?

– Не съм запознат. Както ви е известно, напоследък станахме свидетели на множество фалшиви новини и внушения по мой адрес от анонимни автори.

– На 26.02.2016 г. в парламента ви попитах как ще коментирате информацията, че сте подарил къща в Барселона на своя метреса за 1.5 млн. евро. Тогава отговорът ви беше „Който намери къщата, да я вземе“. Имате ли нещо да добавите с оглед на видео материала, посочен по-горе ?

– Категорично това не е вярно. Няма какво повече да добавя и сега.

– В публикация на в-к „Марица“ от 18.11.2013 г. четем: „Столичната клюка гласи, че Бойко е кандидат-зет на Станко Йовчев“ /брат на Борислава Йовчева/ . Познавате ли Борислава Йовчева и какви са или какви са били отношенията ви с нея?

-Не.

– В интервю за сп. LOVEstyle от месец юни 2012 г. казвате: „Има една госпожица, която ми е по-близка, но ако я обявя, ще я разкостят. Когато приключа с държавната работа, ще се оженя и ще си я прибера”. Борислава Йовчева ли визирате?

– Не.

– На страницата на „Биволъ“ във Фейсбук се задава въпроса „Г-н Борисов, имате ли дете от госпожа Борислава Йовчева?“. Въпреки свръх деликатния характер на въпроса, искрен и убедителен отговор би пресякъл лавина от коментари по темата.

– Не.

– Как ще коментирате цитираните във видеото имена на хора и фирми? Каква информация имате за тях и какви са връзките ви с тях?“.

– Фалшиви новини вече не коментирам. Скалъпената история с гръцкия остров ми е обеца на ухото.

——-

В предаването “Евродикоф” тази вечер бизнесменът Александър Чаушев заяви, че показаната къща в Барселона във видеоклипа на Facebook групата “Да спрем разграбването на България” е негова.

Моя е собствеността, аз не го отричам, всичко е законно, по най-перфектния начин направено, регистрирано, заяви  Александър Чаушев, но категорично отказа да отговори дали манекенката Борислава Йовчева живее във въпросната къща.

Е, това не мога да го коментирам, това е личен въпрос, каза той.

Чаушев отказа да отговори колко е платил за къщата и от къде са парите: “Е, няма да ви отговоря на този въпрос, защото той е некоректен. Не се задават такива въпроси в цивилизованите общества за пари.”

С Лукойл нямам нищо общо от 14 години, освен че участвам в едно спортно сдружение, което спонсорира баскетболния отбор – то е с идеална цел, в управителния му съвет, каза още бизнесменът.

Вашите коментари:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар!
Моля въведете Вашето име тук