За тайландските деца се вълнувате, а за българските с увреждания?

0
3234
Любомир Кольовски
Любомир Кольовски

Вълнувате се за дечицата, блокирани в Тайландската пещера. И аз се тревожа. Всеки живот е безценен и всеки роден на тая земя има право да изживее живота си. Възхитен съм от грижите на властите, които успяха в продължение на много дни да положат неимоверни усилия за спасяване на децата и техния треньор. Включиха се военни, командоси, хеликоптери, дори частна подводница и блокираните в наводнената пещера един по един напускат капана. Един водолаз загина, за да им достави кислород, а самият той си отиде поради липса на кислород.

Тези деца консолидираха народа си и концентрираха върху себе си вниманието и тревогите на целия свят. Обаче децата с увреждания, придружени от родителите си, които протестират срещу студенокръвието на държавата в палатковите лагери в София и други големи градове, не успяха да събудят подобно съчувствие и предизвикаха само малко вяла съпричастност.

Така е, защото инцидентът с тайландските деца е резултат на екскурзия, а животът на българските деца с увреждания също е екскурзия. Екскурзия в живота. Няма хеликоптери, няма командоси, няма подводница. Нищо няма. Има само екскурзия в един студен и много тъмен тунел. Доживотна екскурзия. Пещера без изход…

Вашите коментари:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар!
Моля въведете Вашето име тук