Нинова: Бедни ми Симеонов, очевидно премиерът прави това, което му наредите Вие

Корнелия Нинова Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова още е в Ню Йорк за срещата на Социалистическия интернационал, но въпреки това не е безучастна към случващото се в страната.

Отдаването на „Бузлуджа" вече е известно, че бе провалено с решение на Министерски съвет, а най-големият застъпник паметникът да не бъде даде на партията, поне на пръв поглед бе вицепремиера Валери Симеонов.

Именно към него се обърна Нинова от профила си във Фейсбук.

"Драги ми Валери, бедни ми Симеонов, прочетох прочувственото Ви обръщение към мен. Ако бяхте спрели до "бедна ми Козета", т.е. до мен, щях да го подмина без внимание. Но когато ругаете "обкръжението ми от млади депутати" и моята партия, няма как да не коментирам някои факти. Казвате "в живота си винаги съм служил на собствената си съвест".

Колко съвести имате? Аз познавам няколко. Сегашната, с която ругаете БСП. Друга, с която веднага след изборите дотърчахте в кабинета ми в парламента, за да ме убеждавате да направим тройна коалиция с ГЕРБ и вас. Тогава Ви отговорих - служа на принципи и правила и предложението Ви не се вписва в моята представа за тях. Трета, с която за втори път дойдохте леко изнервен в кабинета ми, да не би БСП и ГЕРБ да направим коалиция и Вие да изпаднете от властта. Отговорих Ви по същия начин - за принципите в политиката.

Много съвести имате, драги ми Валери. И в различен момент вадите различната.

Казвате, че с "обкръжението ми от млади депутати сме ударили дъното". Чета някакви изследвания тези дни. Даже от агенции, на които не сме любимци. Казват, че БСП има 20% - 21% подкрепа в момента. Ако това е дъното, дали има нещо под него, клети ми Симеонов? Сигурно има, защото същите агенции определят подкрепата за вас на 6-7%. Копайте - нагоре. И когато се засечем, ще поговорим пак.

Казвате, че постъпваме подло, защото искаме да спасим едно историческо място от разруха. Но изказвайки се за него, споменавате една телевизия. Чух, че го искате, за да разположите там предавателите си. Само че това е великият връх Хаджи Димитър, а не "великата стена" на българо - турската граница. Казвате, че не правите това, което Ви нареди премиерът. Очевидно обаче, той прави това, което му наредите Вие. Накрая ми остава една горчилка от тъжната политическа действителност у нас.

Гласуваш за едно, а идва друго. Гласуваш за Борисов, управлява те Валери Симеонов. Гласуваш за 300 лв. минимална пенсия, получаваш 180 лв. Но вярвам, че това ще се промени.И свързвам тази вяра с БСП".

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре