Коментарът на ...

Коментарът на ...

Карбовски размаза псевдоправозащитниците от БХК заради нагла тяхна лъжа

Мартин Карбовски изригна срещу дезинформация, че е осъден, публикувана от националпредателската и псевдоправозащитна БХК, публикуван във социалната мрежа Фейсбук.

Продължава...

Павлова, ами ако ЕС поиска да ликвидираме България, а?

Според новоизлюпената европейска и бивша магистрална, пардон, регионална, министърка Лиляна Павлова, националните интереси не можели да се различават от общоевропейските такива.

Продължава...

Марионетки на катастрофата: македонската драма и бурето с барут

Карл Попър, истинският автор на идеята за "отвореното общество", която след това така обсебва един милиардер, че той нацвъка едноименни фондации из целия свят в една грантова паяжина, е дал точно обяснение на това кое се нарича "псевдонаука". Според него най-сигурният признак за псевдонаука е, ако една теория е в състояние да обясни всичко по света. Попър е критически рационалист и заради това за него е най-важно един учен да може да допусне, че теорията му не е вярна. Ако не е в състояние да направи това, то значи той е направил крачка по пътя на псевдонауката.

Продължава...

Коалицията ГЕРБ и патриоти - минно поле с фатален завършек

Човек, който се е специализирал в екстремното удоволствие да следи политическите процеси у нас, едва ли е имал съмнение, че ГЕРБ и патриотите ще се прегърнат коалиционно и ще обявят тази свалка за компромис в името на България, стабилността и великото европейско председателство.

Продължава...

Ана Заркова: Крум сгреши, че не каза в прав текст „Вие лъжете, г-не Борисов!“

Скъпи приятели, уважаеми колеги и други,

Днес за 57- ми път чух по Нова ТВ, че моят син - Крум Зарков, е направил грешка в предизборната кампания, като се е „пошегувал“ (цитирам), отговаряйки саркастично на една реплика на Борисов.

Продължава...

Реформатори на реформите: Цветан Цветанов и светкавиците на гербаджийския ум

Като гръм, като мълния, като светкавица на гербаджийски ум, като топовен изстрел в мозъка, като удар със скалпел по череп, като интелектуално торнадо ме порази едно откровение на Цветан Цветанов в парламента.

Продължава...

Трилърът с уседналостта и медийните писъци

Закон за уседналост. Медийни писъци. Правителствена паника. Посечен чиновник. Мистерия с "Дондуков" 2. Десни заплахи за самозапалване. Протестни призиви за импийчмънт. Махмурлийско осъзнаване, че импийчмънт всъщност означава вицепрезидентът да стане президент. Още медийни писъци.

Продължава...

Защо България тормози жертви на "Ислямска държава"?

Ако трябваше да снимаме филм от историята, която ще разкажем, вероятно щеше да наложи да търсим някакво кафкианско заглавие - сблъсъкът на един обикновен сириец с тежките бюрократични процедури в България, с политическото скудоумие на епохата и чудовищното безразличие на тези, които иначе твърдят, че са приятели. Това щеше да е психологическо-конспиративен трилър и вероятно публиката щеше ужасена да напусне киносалона, защото от един момент нататък сюжетът сериозно заприличва на пиеса от Бекет и човек губи логическите връзки, а след това даже да мисли за емиграция от това царство на блатистата и бездушна бюрокрация.

Продължава...
Абонамент чрез RSS