Коментарът на ...

Коментарът на ...

Народният съд бил автентична съветска идея. Ало, Карлуково, приберете ги тия

До такова умопомрачително прозрение са достигнали в своя декларация псевдоземеделците от бандата БЗНС на Николай Ненчев. Ето и бисерът им:

Продължава...

За обидата на ерудита

В страната на мутрите и на КОЙ държавният глава е завистлив скандалджия от махалата, а опозицията – интригантка с любовни фиксации. В диктатурата на Баце инакомислието е подривна дейност, а критиката – долнопробна интрига.

В света на герберските ерудити Пекин е във Виетнам, а „шербет“ е обидна дума. Там се затрудняват в четенето на официални писма и документи. Затова си редят в библиотеките снимки, вместо книги. И политика правят, но по възможност през телевизора и по телефона.

Продължава...

Диктатурата на пролетариата като повод за оптимизъм

Чета едни думи на госпожа Цвета Караянчева и медитирам върху тях. Председателката на парламента в своя шеметен и неподправен стил днес е обявила буквално следното: "БСП започва да се връща към един минал период... Мисля си дали няма да поискат и диктатура на пролетариата...". Опасявам се, че това твърдение не съдържа политическа критика, а изразява страх и лек ужас. Защото, ако госпожа Караянчева бе внимавала в часовете си по политическа подготовка (със сигурност ги е хванала) щеше да знае, че "диктатурата на пролетариата" не е затвори, вериги и оковани в тъмницата фенове на Бойко Борисов и слушатели на песните на Веселин Маринов, а просто преходен етап между два обществени строя или да го кажем така - между две икономически реалности.

Продължава...

Парламентарният вуду-ритуал по възкресяване на старото зло

Една реплика на Спас Гърневски от пленарната зала  ми навя зловеща литературна аналогия и ми припомни, че има зло, което не изчезва. То приема различни форми, проявява се в различни хора, но винаги остава едно и също в своята кошмарна дълбочина и мерзост. Гърневски изсъска триумфално: "В тази зала въздухът изведнъж стана много чист. Ами в тази зала въздухът ще бъде чист, когато в нея няма пукнат комунист".

Продължава...

Садистичните фантазии на един случаен неонацист

Някакъв неонацист в сайта "Фактор" е лял радиоактивна плюнка по отношение на БСП. Очевидно перото му се задъхвало, мозъкът му е изпадал в конвулсии, а хормоналната система му се е прецекала, защото резултатът е нещо средно между Паулу Куелю на екстази и проф. Юлиян Вучков на трезвено. Ще се опитам да ви представя само началото:

Продължава...

Тропане-лопане

Лопане, тропане и плямпане на талази извираха през портите на Министерския съвет вчера. С неповторим речник и ексцентрични идеи премиерът Бойко Борисов реши да се погаври със столичани. И този път беше трудно да се проследи премиерската мисъл, която, подобно на тази на гения, бяга в различни посоки и накрая се излива в неподражаем речеви поток.

Продължава...

Менте комунистите от ГЕРБ оправдаха днес фашистите, извършвали тези престъпления! Браво, вие сте достойни фашисти!

Дами и господа фашизоидни менте комунисти от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля, и вие, пишещите се репресирани от комунизма, след като днес с отстраняването на Валери Жаблянов от поста заместник председател на Народното събрание заради изказана от него истина, че Народния съд е бил необходимо и неизбежно военновременно правосъдие, реабилитирахте фашизма и престъпленията на монархо-фашистката власт на цар Борис III, то вижте какви са ги вършели вашите любими фашисти.

Продължава...

Огнян Стефанов: Греховете, за които няма прошка

Странна държава сме. И странен народ. Около 19 февруари, датата, на която всяка година говорим за увисналия на бесилото дякон Игнатий, този път говорихме за друг човек. Левски мина в новините и някои публикации по инерцията. Какво се случи ли?

Случи се, че депутатът от ДПС Делян Пеевски цели два пъти ни „ощастливи“. Първо с писъмце до медиите, посветено на президента Радев и премиера Борисов, които нарече „големи момчета“ и им препоръча да си играят с пи…те и да не се занимават с него. Не го рече точно така, но то се подразбра. След това даде интервю за един от своите вестници. Уау – възкликнахме и Апостолът бе оставен на репортерите, които питаха премръзналите дечица пред паметника в София дали им харесват пушките, дето са ги нарамили. Мила картинка. През това време по телевизора втръсналите анализатори превеждаха какво искал да каже Пеевски за войната между Радев и Борисов, за собствеността на медиите и други перверзии.Оттук до думите на Вазов е само една крачка:

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...