Добрев защити Цветанов: Не е вярно, че той натиска за приемането на Истанбулската конвенция

Делян Добрев Делян Добрев

Депутатът Делян Добрев защити зам.-председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов от нападките на лидера на „Атака Волен Сидеров. Днес националистът заяви, че Цветанов е човекът, който притиска депутатит от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ да подкрепят ратификацията на Истанбулската конвенция.

„Не, не мисля, че има нещо вярно в това“, каза Делян Добрев пред БТВ. Той обаче допълни, че не иска да коментира твърденията на Волен Сидеоров, защото тези въпроси трябвало да бъдат обсъждани в рамките на коалиционния съвет, а не чрез медиите. "С изказвания в медиите ще се стигне само да реплики и дуплики. В коалиционното споразумение няма точка за Истанбулската конвенция", каза депутатът.

На въпрос дали ръководството на ГЕРБ оказва натиск върху депутатите, той отговори: "Мен никой не ме е притискал как да гласувам за Истанбулската конвенция“.

Цената на тока вече започна да пада

„Успяхме да тушираме напрежението. Засега само с обещания, но от другата седмица тези обещания ще започнат да се превръщат в реално изпълнени ангажименти. Вече работим по тях“, коментира народният представител.

"Цената на тока вече дръгна надолу. От началото на 2018 година цената на борсата падна с 20%. В неделя имаше рекорд - токът струваше 24 лева. Предприятия си купиха директно от борсата и не използваха посредници. според нас и според бизнеса това все още не е достатъчно. Трябва да има още либеразация на пазара. Трябва да се продава на свободно договорена цена. Държавата ще изпълнява своите задължения и ще предоставя премии за тези производители на ток. Така продавачите на ток, които в момента са трима, ще нараснат до 100. Дали цените ще спаднат или ще нараснат на борсата, ще определи пазара, но поне ще знаем, че това е действителна пазарна цена. В магазините последно ще видим ефекта от падането на цената на тока", разкри Добрев.

"Не бих казал, че имам страхотно противоречие с министър Теменужка Петкова. По-скоро казваме едно и също нещо по различен начин. Трябва да постигнем споразумение с американските централи. Не трябва това да става насилствено и да приемаме специален закон. В други държави, които приеха закони, после 3-4 години се занимаваха с арбитражи. Сигурен съм, че у нас това няма да се получи и ще се споразумеем", категоричен беше бившият енергиен министър.

нагоре
loading...