Георги Гергов в скандално интервю! Казах на Корнелия: "Майната ти! Ти ме предаде!

Георги Гергов Георги Гергов

"Мен ме предаде Корнелия Нинова. Аз й го казах това. С нея няма какво да се разбирам. Това е нейно решение. Тя оряза клоните на едно 100-годишно дърво. Изчисти всички знаещи и можещи в партията. На мен ми каза: Трябва да си подадеш оставката! Аз й отговорих: Майната ти. Ти ме предаде. Румен Овчаров и Корнелия Нинова ще ми говорят за паралелна държава. Не, това е мафия!"

Това заяви лидерът на БСП-Пловдив Георги Гергов в скандално интервю пред БиТиВи.

Той се обърна към лидера на БСП: "Да внимават, защото предупредих, че ще се отвори кутията със скелети. Това означава да се извадят икономическите сделки. На тия двамата  /Нинова и Овчаров/ единствената чиста сделка е за Пловдивския панаир. ". Това не са заплахи. Аз с предатели не се занимавам. Тя колко тайни срещи е правила при мен? Тя също е ходила при Сотир Цацаров 10 дни преди нашата среща, но не знам какво е говорила.", разказа Георги Гергов пред смаяния поглед на Антон Хекимян.

Гергов разказа, как накарал Станишев да направи Нинова член на ИБ на БСП. „Румен Овчаров идва при мен една вечер по времето на Тройната коалиция и казва, че ще уволнят Корнелия Нинова утре. Вдигам телефона на Сергей Станишев и му казвам, че такъв ход е грешка и не бива да се прави. Те заминаха двамата в чужбина, а като се върнаха, Станишев я уволни. Тогава проведох и втори разговор с него и му казах да я вземе в ИБ. И Нинова влезе в бюрото на БСП. Но тя ме предаде сега и си задавам въпроса, дали с този ход двамата с Румен Овчаров не искат да се отклони вниманието от тях, от техните далавери”, каза още лидерът на пловдивските социалисти.

Гергов изрази съжаление, че БСП е загубила последните парламентарни избори. „Печелехме изборите с малко, но ги печелехме. Но качването на коня /Нинова се качи на Тодоровден кон пред медиите седмица преди изборите - б.р./ и коментарите й за демокрацията ни провалиха. Желанието на Нинова да стане премиер й изяде главата”, каза още той.

Гергов обясни, че наистина в България има  олигарси, но това са хора, които ползват държавни поръчки и са близо до управляващите. Докато, по думите му, той никога не е печелил обществена поръчка и не е откраднал нищо откакто е в бизнеса. Освен това е влязъл в ръководството на БСП, след като вече е направил своя бизнес.

„Финансирам всеки месец БСП с членски внос, давал съм и по-крупни суми, като за кампанията на Румен Радев. Оставам в ръководството на БСП, няма да правя собствена партия, но раната, че съм употребен, ще остане. Нека се извадят икономическите досиета, да се види кой какво е правил”, призова някалко пъти Гергов.

"Корнелия Нинова е успешен лидер засега, пловдивските социалисти са зад мен, но това не е бунт, защо да не се смятам за приятел на Бойко Борисов, от целият скандал се чувствам употребен", отговори пловдивският соцлидер на блиц-въпросите на водещия.

"Цялата история е необяснима за мен. Това е политически ход. Някой търси дивиденти и някой трябва да плати сметката. Аз бях най-малко виновен, но пострадах най-много", подчера многократно Георги Гергов.

"Аз не мога да бъда жертва. Тук съм да кажа цялата истина. Пил съм кафе, не за да правя политически ходове, а сега се опитват да ми съсипят бизнеса и да ми се качват по главата. Сашо Дончев обиколи всички медии, а Сотир Цацаров веднага заяви, че няма нищо вярно в твърденията на Дончев. Цацаров не е искал среща с Дончев. Дончев я поиска. Разговорът беше много човешки и нормален. Аз се изненадах от твърденията на Дончев. Сотир Цацаров никога не е заплашвал Сашо. Няма такова нещо, няма никакви изрази и намеци. Цялата работа излезе 30 дни след срещата. Аз се опитах да направя нещо добро, но излязох виновен. Аз се опитах да бъда любезен домакин. Цялата тази история се изсипва върху главите на главния прокурор и Бойко Борисов. Това е политическа поръчка", каза своята истина Гергов.

Сблъсъкът между Лозан Панов и Сотир Цацаров е ясен на цялото общество. Нямам нищо общо с техните караници. Аз със Сотир съм добър познат и много съжалявам, че организирах тази среща. Не мога да разбера защо Сашо Дончев участва в тези схеми и не си скъса опашката на гущер? Лозан Панов също е ходил по офиси да пие кафе. Мен ме вкараха в тази центрофуга, обясни той.

Никога не съм печелил обществена поръчка. Печелил съм винаги като подизпълнител. Никога не съм влизал в следствие, не съм влизал в съд, не ми е завеждано дело, а сега се опитват да ме пуснат на шейната. Не съм търсил помощ от Сотир Цацаров. Не го гледайте, че е мил по телевизията. Той е серт човек. Честен и почтен. За това го харесва и Бойко Борисов, разкри Гергов.

На блиц въпроси той отговори така:

Успешен лидер на БСП ли е Корнелия Нинова? - На този етап "Да";

Приятел ли е Борисов? - Бих казал "Да";

Финансира ли Георги Гергов БСП? - "Да", с пари от данъци. Всичко. което е полезно за партията. Георги Гергов го прави.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре