Румен Петков: В новия паррамент влиза една нелегитимна партия "Воля", която трябва да бъде заличена

Румен Петков Румен Петков

Видимо ми се отразява добре, че не съм депутат в последните години. И физически, и психически, каза в сутрешния блок на БТВ Румен Петков от АБВ.

Очаквам в този парламент да има много извращения и отмятания от предизборните обещания. Пример за това са пенсиите. Много е патриотично да обещаваш нещо и после в името на властта да се отказваш. Примерите са още много. Патриотично е да вееш националния флаг по границата, за да попаднеш в новините за минута и половина и после да излъжеш хората.

Ще призовем хората от Плевен на протест. Протест срещу лъжата, срещу скока на цените на тока, парното, водата. В Плевен този скок беше най-осезаем. Протест срещу лъжите на юнаците, допълни той.

В този парламент влиза и една партия, за която ние сме сигнализирали и днес ще предоставим още доказателства в прокуратурата. Говоря за "Воля" и Веселин Марешки. Тази партия е нелегитимна и трябва да бъде заличена. Всички тези извращения отвращават хората. Този парламент ще стартира с една лъжа и смятам, че няма да изкара цял мандат. Някой не си е свършил работата и е регистрирал партии незаконно, може и срещу рушвет. Същото важи и за ДОСТ. Те са опасни за националната сигурност. Ние ще продължим да сигнализираме всички институции.

"Може да се окаже, че Марешки е подписал документ с невярно съдържание. През 2012 година той заявява в декларация, че не членува в партия, а същевременно е бил член на едно национално движение. Това поставя въпроса за легитимността на партия "Воля" и за имунитета на Марешки. Ако се окаже, че този документ е истински, "Воля" трябва да бъде заличена, защото е нелегитимна", обясни Румен Петков, който представи копие от документа, върху който се е подписал Веселин Марешки.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре