Интервю с ...

Интервю с ...

Караянчева изпростя тотално: Президентът Радев се държи махленски! БСП диктатура на пролетариата ли ще поиска?

Председателят на Народното събрание ръсеше лъжи и простотии на поразия

„Отстраняването на Валери Жаблянов като заместник-председател на Народното събрание не е „връщане“ за отстраняването на Димитър Главчев“. Това заяви пред БТВ председателят на парламента Цвета Караянчева.

„В никакъв случай. Вие така ли го приемате?“, отговори тя на въпроса дали това не е отмъщение за оставката на бившия парламентарен шеф Димитър Главчев. Опозицията има право да твърди, каквото иска.

Продължава...

БСП и ГЕРБ в остра словесна битка за Народния съд. Тошев от ГЕРБ лъжеше безочливо нагло

"Неистовата борба с комунизма ражда фашизъм." Това заяви Александър Симов, депутат от БСП, в „Още от деня” на БНТ.

"Оценката на Народния съд не може да бъде дадена в едно изречение, затова изречението на Валери Жаблянов беше махнато от декларацията на БСП за Луковмарш", обясни Симов  Той отново поясни, че съюзниците са поискали Народния съд, а България е била изпълнител на исканията на Великобритания и САЩ.

„Оневиняването на всички жертви на комунизма е недопустимо. Народният съд е изискан от съюзниците. На решенията на Народния съд не може да се гледа еднозначно. Този парламент се превръща в изтривалка на управляващата коалиция“, заяви Симов.

Депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев, който също гостува в студиото, изопачавайки истината за Народния съд и лъжейки безочливо, заяви: "В Московското  примирие и в Парижкия договор от България се иска единствено съдействие при търсене на  виновните за разпалването на Втората световна война.  По никакъв друг начин не се казва: "Съдете и осъждайте!"

"Единствено Георги Димитров изпраща депеши на руски език, той тогава е съветски гражданин,  заповядва  да няма никаква прошка за никого". ... Процесът е започнал 22 дни по-рано от документа на съюзниците и няма как Народният съд да е по искане на съюзниците, продължи с откровените си лъжи Тошев.

„Вие имате проблем с историята“, отговори Симов.

„В последните няколко седмици г-н Жаблянов допусна нарушение на правилника, допусна уронване на авторитета на Народното събрание с неговата позиция за три неща- по отношение на Договора за добросъседство с Македония, словото му там беше за партийни или за националистически форуми, след това допусна опорочаване на паметта на загиналите, на жертвите на комунистическия режим от трибуната, последното беше гаврата с хилядите загинали“, продължи да ръси лъжи г-н Тошев.

 „Народният съд е незаконен. Това, че има съд в името му не го прави правосъдие; Самите вие не сте съгласни с мнението на Валери Жаблянов“, подчерта, лъжейки нагло и безочливо в ефир, депутатът от ГЕРБ.

Симов заяви, не на шега,  че Жаблянов е изразил мнение, различно от това на БСП, но подчелта, че в БСП има вътрешнопартийна демокрация и всеки може свободно да изразява мнението си.

Продължава...

Наглост! Цветан Цветанов: Президентът изглежда притеснен и може би търси умишлена конфронтация

Президентът изглежда притеснен и може би търси умишлена конфронтация. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ, цитиран от „Фокус“.

Продължава...

Чавдар Найденов: В държавата ли има корупция или корупцията си има държава?

– Г-н Найденов, прави впечатление един много интересен момент в последното проучване на „Апис“ за корупцията – цели 41% смятат, че днес тя бележи връх, днес тя е най-разпространена и най-силна. Обратно – едва 3% смятат, че рекордът й е по времето на социализма. Това какво означава според вас – че корупцията тогава е била по-малка, а сега е в по-големи размери, или че примерно разкриването, сигналите, информацията за това явление сега са по-големи?

Продължава...

Добрев защити Цветанов: Не е вярно, че той натиска за приемането на Истанбулската конвенция

Депутатът Делян Добрев защити зам.-председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов от нападките на лидера на „Атака Волен Сидеров. Днес националистът заяви, че Цветанов е човекът, който притиска депутатит от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ да подкрепят ратификацията на Истанбулската конвенция.

Продължава...

Сидеров гневен: Ако някой събори правителството, това ще е Цветанов - той налага Конвенцията

„Цветан Цветанов е основният двигател, който движи и налага приемането на скандалната Истанбулска конвенция. Не премиерът Борисов, защото той е наясно с настроенията на хората. Цветанов е човекът, който в Парламента и извън него настоява и въздейства да се придвижи Истанбулската конвенция в България, а медиите са инструментът му. Трябва да е ясно на всички българи, че той тика и налага ратифицирането и приемането ѝ в Народното събрание”.

Продължава...

Проф. Константинов: Правителството ще падне, ако Истанбулската конвенция бъде ратифицирана

Ако Истанбулската конвенция бъде ратифицирана, правителството ще падне. България ще бъде първата държава, която ще отхвърли Истанбулската конвенция. Това каза в сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов.

ГЕРБ осъзна реалността, направи крачка назад, надявам се да направи и останалите крачки, добави проф. Константинов. По думите му поведението на вицепремиера Валери Симеонов не е ефективно и не допринася за изпълнението на целите му. Той вреди на себе си, на правителството, клати държавата. Надявам се обаче, че нещата по тази линия ще се оправят, коментира проф. Константинов.

Мисля, че референдумът е изходът от ситуацията с Истанбулската конвенция. Не помня такова разделение у нас от времето на падането на комунизма. Това разделение е изключително вредно и трябва да се намери някакъв изход, а няма нищо по-чисто от референдума. По-добре е да се мине през референдума, защото това ще спаси всички. В чисто юридически смисъл Истанбулската конвенция е много глупав, празен документ, заяви още проф. Михаил Константинов.

Управляващите трябва да са много глупави, за да се разпаднат сега, когато данните за икономическия растеж са добри и се усещат резултатите от икономическата стабилност, заяви политологът Първан Симеонов.

Валери Симеонов пак си изтърва нервите, той изпада в някакво менгеме – оставката му искат либералните протестиращи, а и търпението на Борисов е на изчерпване.

Ако Валери Симеонов оцелее сега, това ще е последният път, който подобно поведение ще му се размине, подчерта Първан Симеонов.

Борисов в момента е в изключително неудобната позиция да защитава джендър стилистиката. Съмнявам се, че и на самия него му харесва днешната ситуация, тъй като Борисов и джендър в едно изречение е оксиморон, каза още политологът.

Продължава...

Конвенцията е картонена кула, поддържана от двете страни от Борисов и от Станишев

"Истанбулската конвенция е картонена кула, поддържана от едната страна от Бойко Борисов, а от другата от Сергей Станишев".

"Аз не съм член на БСП и съм от гражданската квота. Не мога да коментирам какво става вътре в партията. Аз лично съм против Истанбулската конвенция. Този документ има едни прекрасни 30 страници, но другите обяснителни 70 страници са нещо страшно. Българското обществено мнение е много по-важно от мнението на ПЕС. Подчерта Тома Томов в сутрешния блок на БТВ.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...