Анализи

Анализи

Политолог: Равняваме се на африканските държави, а се занимаваме с безумни идеи

В чужбина скандалите в България ни показват като държава, затънала в проблеми по всички възможни класации, индекси, статистики на Европейския съюз, а вече и в световен мащаб. Това каза в предаването „Преди всички“ по БНР политологът Калоян Методиев.

Продължава...

Може ли Радев да разобличи омертата?

Последните две седмици бяха белязани от сблъсъка между премиер и президент, който всъщност очакваме още от президентските избори. Самото избиране на подкрепения от БСП Радев за държавен глава беше индикатор, че ще има напрежение между Дондуков 1 и 2, но никой не допускаше, че противопоставянето ще е заради Пеевски.

Едва ли някой е предполагал, че тъкмо желанието за влияние на Радев и Борисов ще доведе до две последователни изяви на успелия млад мъж, който доскоро съществуваше по-скоро като призрак – никой не го виждаше и чуваше с години, но намесата му в политическия живот на страната се усещаше съвсем осезаемо.

Продължава...

Отговори на президентски въпроси от Биволъ

Колко точно взе #КОЙ от обществени поръчки? Фирмите, свързвани с Делян Пеевски и кредитирани от КТБ са усвоили 733 млн. лева, от които 432 млн. лв. по европроекти.

В края на 2015 г. Биволъ направи предварителни оценки за обществените поръчки, спечелени от фирми близки до Делян Пеевски (виж тук). Това стана възможно благодарение на отворените данни на Агенцията за обществени поръчки, предоставени в правителствения портал opendata.government.bg. За целта екипът на сайта изгради специална търсачка, която обобщава данните и позволява филтрирането им по зададени параметри.

Продължава...

Кой и защо прати полицйески патрулки по петите на Десислава Радева?!

Чутовен скандал с главно действащо лице първата дама Десислава Радева гръмна по медиите. Една дозина сайтчета и вестници на герберска хранилка обвиниха президентшата, че не спряла за полицейска проверка с автомобила си. Вследствие на което последвала гонка между колата й, уж шофирана лично от нея, и полицейски патрулки, които я проследили чак до резиденция „Бояна“. „Информацията“ идвала от източник в МВР, пожелал анонимност.

Продължава...

Бойко Борисов - един нагъл фалшификат! Невероятен нарцис и комплексар!

Запомнете: първата учителка, първият треньор, първата любов имат най-верните оценки!

Ето например -бащата на бойните изкуства у нас – Валерий Найденов, първият треньор по бойни изкуства на Бойко Борисов! Възхищавам се на неговия усет да открива фалшивото.

Продължава...

Григор Лилов: Истината за убийството в Нови Искър. Вижта как ни пързаля властта

Нека да видим какво скриха зад римейка „Ромео и Жулиета”, но не по Шекспир.

Неговото начало беше поставено от вътрешния министър Валентин Радев на 2 януари вечерта.

Той – най-висшия представител на нацията и властта по сигурността на страната на 2 януари вечерта обяви, че са намерени петима мъртъвци в някаква къща в гр. Нови Искър. Ала както можело да има, така можело и да няма престъпление. Когато е правил това изявление, няма как да не му е било му е докладвано, че се търкалят пет трупа – всичките с огнестрелни рани.

Продължава...

ГЕРБ и ДПС го удариха на публичен секс. Сиреч, вече не крият връзката си, а я консумират открито

ГЕРБ и ДПС го удариха на публичен секс. Сиреч, вече не крият връзката си, а я консумират открито. Управляващата партия застана зад промените в Закона за банковата несъстоятелност, засягащи пряко фалираната КТБ. Поправките са внесени от Делян Пеевски, Хамид Хамид и Йордан Цонев от ДПС. (Пеевски не е стъпвал в парламента, обслужват го Хамид и Цонев.) Трябва да се отеблежи, че депутатите от БСП, Обединени патриоти и от „Воля“ гласуваха или „против“ или „въздържал се“.

Продължава...

Мозъкът на ”Килърите” бил поръчал Петър Христов? А дали е така?

Считаният за мозък на бандата на "Килърите" Георги Вълев е поръчал убийството на бизнесмена Петър Христов от килията. Това е една от версиите за показния разстрел на бизнесмена на 8 януари, пише търновския вестник "Борба".

Тарторът на „Килърите“ си направил подарък за 60-ия рожден ден.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...