Анализи

Анализи

1944: Русия влиза в България, за да спре турска окупация, предложена от Чърчил

Не е майтап. Истина е.

Към края на войната (1944) Чърчил е предлагал от 30-50 турски дивизии (една дивизия е 10,000-15,-000) да нахлуят в България, а Сталин е бил категорично против. Всичко това го има запазено в преписките между Чърчил и Сталин.

Продължава...

Гестаповската пропаганда на Сорос в България и купуването на местни наемници

За никого не е тайна, че българският медиен пазар отдавна е на “изкуствено дишане”. Проблемът не е просто в 113-ата позиция, на която се намира страната ни по “свобода на словото”. (Доколко тази класация е “независима”, е съществен въпрос, но не той е обект на вниманието.)

Продължава...

Александър Дугин: Трета световна - начало?

На 7 април 2017 г. Съединените американски щати за пръв път от началото на кризата в Сирия нанесоха масиран удар срещу формирования на сирийските въоръжени сили. Ще ескалира ли конфликтът до пряк сблъсък между Вашингтон и Москва? A-specto публикува анализ на събитията на известния руски философ и геополитик Александър Дугин.

Продължава...

Химическата атака в Сирия - най-грозната манипулация в човешката история

Какво наистина се случи при химическата атака в Сирия.

Автор: Станислав Минчев

***

Преди няколко дни пред очите на целия свят се разигра може би най-грозната и отвратителна манипулация, на която сме ставали свидетели в последните десетилетия.

Продължава...

БСП загуби изборите, но запази надеждата

Българската левица има опит в това да съществува в парадоксални емоционални състояния. Тя може да бъде свръхпрегрята в миговете на ентусиазъм и садистично-депресивна, когато бурята на проблемите се развихри като неочаквано торнадо. Това е едно постоянно политическо пътешествие от височини към пропасти, без някакво средно положение.

Продължава...

Голямата химическа лъжа в Сирия

Светът е изправен пред трета световна война. Но защо е всичко това? Колкото и да ви е смешно, всичко е заради газ. Газови тръби.

Колелото на историята се върти, но ние, хората, не се променяме особено, сякаш сменяме само декорите около нас. Сменихме каруците с автомобили, вместо колибите вече имаме лъскави сгради, а мозъците си ги вкарахме в пластмасови кутийки с интернет. Останалото не се променя: войни, ресурси, политика, контролируеми маси, търговия и консумация.

Продължава...

Химическата атака в Сирия - поредната провокация на терористите и Вашингтон

В резултат на атака с химическо оръжие в сирийската провинция Идлиб загинаха най-малко 72 души. Сирийската опозиция и Западът обвиняват режима на Башар Асад, а Русия и официален Дамаск – опозицията. Според експерти съмнителният инцидент ще подкопае перспективите за мирно уреждане на конфликта в Сирия.

Продължава...

Томахавките погребаха мита за непобедимата високотехнологична САЩ армия

В петък сутрин целият западен свят изцвили радостно, че САЩ са нанесли удар с крилати ракети Томахоук  по авиобазата Шайрат в сирийската провинция Хомс, от която уж са излетели самолетите на ВВС на страната, които уж са извършили атака с уж химическо оръжие над уж мирни жители. Малко след това същият този свят изрева, че вследствие на удара, авиобазата е станала на парчета, на пух и прах, изравнена със земята.

Продължава...
Абонамент чрез RSS