ГЕРБ заби още един жесток шамар на народа! Вижте официално колко са бедняците у нас!

ГЕРБ заби още един жесток шамар на народа! ГЕРБ заби още един жесток шамар на народа!

Правителството  определи днес линията на бедност в България за 2018 година!

В момента тя е 314 лева! Сега по предложение на  Социалното министерство тя ще  се увеличи с 7 лева и ще стане 321 лв.

Добре виждате!

321 лева!

Размерът на линията за бедност се определя всяка година на база на данните на Националния статистически институт какъв е средният бюджет на домакинствата в страната. Колко харчат хората, за да оцелеят.

Тя се изчислява като процент от общия нетен доход за страната и този процент трябва да задоволява минималните жизнени потребности на хората – например минимума на  калории, които човек трябва да приема, за да оживее, колко ток трябва да изхарчи, за да не замръзне  и други показатели, които ще го държат на ръба на оцеляването. За лекарства и други „глезотии“ остават няколко лева!

Така ГЕРБ призна, че у нас със сигурност има милион и половина българи, които живеят под „линията“ на бедността. Това бяха другите официални данни от социалното министерство, когато се определяше на колко души са вдигнати минималните пенсии, за да станат…200 лева.  На 1,5 милиона души не им достигат 121 лева, за да влязат в категорията „бедни“, защото са още по-бедни. Това е само официалната статистика и в нея не влизат болните, безработните, многодетните майки, семействата, в които работи само единият родител и още стотици случаи, при които този доход не може да се достигне.

Що за наглост е да се удрят в гърдите и да се хвалят, че държавата ни  е във възход, че се очаква голямо икономическо развитие, че всичко се прави за хората, когато хората мизерстват?   Общо два милиона българи са оставени да оцеляват, както могат, да гладуват, да студуват, да просят, да ровят в казаните, за да оцелеят!

Картината е страшна!

Няма европейска страна с такива доходи на населението. Дори Албания и Македония ни задминаха, а на  Сърбия и Румъния им дишаме праха. Да не говорим за „тежката артилерия“ в ЕС, където само социалните помощи са десет пъти по-високи от нашия праг на бедност. Там просяци няма, освен българи – емигранти.

Кого лъжете, господа?

Каква линия вдигате, като народът, обикновеният, отдавна е под нея?

Какво ще направите за „линията“? Или само ще я констатираме?

В гробищата вече не останаха места!

Погребалните агенции се задъхват да обслужват „клиенти“,  рожби на социалната политика на правителството.

Улиците са задръстени от просяци.

Нещастници ровят в казаните, биейки се с уличните кучета за оцеляване.

Стига линии и констатации!

Има ли политици в тази държава?

Има ли кой да тропне с крак на Брюксел и останалите ни господари, че не може повече така? Че не сме клоаката и робите на ЕС, а искаме достоен живот!

И след като продадохме вярата си, унищожихме икономиката и работните места, удобно полегнахме на всички, а в магазините даже бобът и чесънът не са български, е време да заживеем достойно.

Защото и робите ги хранят, за да продължат да робуват.

Само ние го правим безплатно!

Достойнството ни има цена и тя трябва да бъде платена.

Но не парите да влязат отново в джобовете на политиците!

2 милиона бедняци в страна, като една човешка длан. Длан, оглозгана до костите!

А ние мълчим!

Защо, народе?

Автор: Станислава СЛАВОВА

Последно променена вСряда, 03 Януари 2018 13:19
нагоре
loading...