Винетките пак незаконни! Не са спазили сроковете за обнародване

Винетки Свинетки Винетки Свинетки

Нов огромен гаф са сътворили от Регионалното министерство и Правителството.

За поредна година винетните стикери могат да бъдат атакувани в съда и да бъдат обявени за Незаконни.

И тази година както през 2015 когато решиха да ги увеличават нито един от сроковете за обнародване на промените свързани с винетните стикери не е спазен.

Нито тримесечните винетки, нито цената им и още повече решението за промяна на годишните, че вече ще важат от дата до дата не е обнародвано в Държавен Вестник до този момент, което ни навежда на мисълта, че или от Държавната Администрация умишлено не са предприели крачките по промените или просто там не познават законите и правилата по които се прилагат.

И в двата случая гафът е огромен и правителството или трябва да се откаже да въведе промените или да очаква някой ядосан гражданин да им заведе дело пак в съда и да го спечели.

Припомняме още, че от тази година по думите на Лиляна Павлова винетните стикери вече трябваше да са електронни и да не се лепят по предните стъкла на автомобилите, но и това не се случи.

Също така искаме да припомним, че само в България цената на годишните седмичните и месечните винетки са толкова високи, спрямо пътищата и услугата, която ни се предлага от Държавата и че все още не е спазена само и единствено в България директивата на Европейския съюз за свободното придвижване на хора и стоки в границите на съюза.

Само в България си заплащаш за всички пътища по които се движиш, без значение, че това е в разрез с европейските правила. От министерски съвет отказват коментар по темата с отговора :

„-Да не ги занимаваме с технически неща и други такива глупости! Предстои Европредседателство, Вие с винетки се занимавате!“

Интересно ни е, Правителството и Регионалното министерство, след като не са спазили никакви законни срокове за винетките и обнародването им в държавен вестник, ще пуснат ли на пазара отново задължителни, незаконни стикери?! / NP News

нагоре
loading...