Господа министри, ами ако химическото оръжие е американско, а?

Ударът Ударът

След като Министерството на външните работи на България излезе с официална позиция във връзка с агресията на САЩ срещу суверенна Сирия, изразяваща се в масирана атака с крилати ракети по авиобаза Шайрат в провинция Хомс, обоснована на непотвърдени и скалъпени обвинения за употреба на химическо оръжие от властите в тази държава, която гласи следното:

"В отговор на химическата атака в Сирия от 4 април т.г., на 7 април САЩ осъществиха ограничен ракетен удар по военното летище Шайрат, Сирия. Във връзка с това, на същата дата, Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Могерини публикува декларация от името на ЕС, която потвърждава нашата последователна обща политика по конфликта в Сирия.

В допълнение към изразената на 6 април от МВнР позиция, подчертаваме, че България приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ по летище на сирийските ВВС като част от усилията за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия, чието използване категорично трябва да бъде прекратено. Още веднъж подчертаваме необходимостта от възможно най-бързо разкриване и наказване на виновниците за варварския акт извършен на 4 април т.г. в град Хан Шейхун.

България подкрепя всички международни усилия, насочени към постигането на мир и намиране на политическо решение в Сирия. Необходима е безусловна и пълна подкрепа от страна на международната общност за между-сирийските преговори под егидата на ООН с цел провеждането на ефективни политически преговори съгласно резолюция 2254 на СС на ООН и на Женевското комюнике от 2012 година"

ние пък задаваме следния простичък въпрос към правителството - Господин премиер и господа министри, ами ако се окаже, че химическото оръжие е американско, или пък от друга на страна, която ни е „приятелска“, ще одобрите ли масиран ракетен удар с 60 крилати ракети, за да бъдат наказани?

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре