Ало, кмете

Ало, кмете

Какво „работят“ кмет на ГЕРБ и съветник на ДПС в неработен ден и КОЙ желае смъртта на журналиста Стоян Тончев?

Безспорно публикацията на АВАНТАЖ: Кой от Поморие се намира в гръцки арест за наркотици? разтърси не само град Поморие и местната власт, но и службите в България. Вместо българските служби, обаче, да се концентрират върху работата си и информацията, която им е подадена и поискана официално от чужди служби, а именно – КОЙ е изпратил Дойчо Дойчев в Гърция и за какво се намира в ареста, те са силно заинтригувани откъде журналистът от Поморие Стоян Тончев е получил информация, че Дойчо Дойчев е арестуван в Гърция.

Продължава...

Общинските съветници в страната са притеснени от антикорупционния закон

Общинските съветници в страната са притеснени от текст в Закона за противодействие на корупцията, който засяга Закона за местното самоуправление и местната администрация. Това заяви пред БНР председателят на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети Красимира Германова.

"В Закона за предотвратяване на корупцията има един параграф 19, който прави промяна в Закона за местното самоуправление и местната администрация, което ни притеснява общинските съветници. Добавена е точка, където има ограничения общинският съветник да не може да бъде ЕТ, съдружник, акционер, член на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има сключени договори с общината, в която е общински съветник, както и с търговски дружества с общинско участие или общински предприятия. Нас не ни притеснява този факт, че имаме такава забрана или ограничение“, каза тя.

Продължава...

Самозабравил се кмет лиши миряните от молебен!

Светската власт се бърка в делата на Българската православна църква

Кметът на Поморие Иван Алексиев късно снощи е звънял на сливенския митрополит Йоаникий. Забранил е на духовниците в манастир "Свети Георги" да отслужат днес молебен за спасение на душите на управниците в Поморие от сребролюбието и за вразумление.

Продължава...

В България всяка жаба, целуната от политически принц, става принцеса

По нашите мафиотски ширини всички приказки за деца оживяват пред очите ни. Защото живеем, мечтаем и умираме в приказка! Бандитска приказка.

В България всяка жаба, целуната от политически принц, става принцеса. Такъв е случаят и с уважаемата другарка Фандъкова, която вече се вози с градски автобус, за да я последва народонаселението. Не ме питайте какви са тези две луксозни возила на НСО пред и зад автобуса на принцесата-кметица, защото и тя душа носи. Не само ние!

Продължава...

Веселин Маринов лапна 11 млн. лв. от санирането! Строителната му фирма печели всички обществени поръчки в Благоевград!

Фирма, пряко свързана с певеца Веселин Маринов, е сред най- облажилите се от обществените поръчки за саниране за миналата година. Договорите й са на стойност 11 млн. лв., от които на трубадура вече са изплатени над 10 млн. лв.

Фирмата се казва „Строителство и саниране инженеринг консулт“ и е регистрирана в Благоевград. Съвсем фиктивно като нейн директор е записана 25-годишната щерка на актуалната любовница на Веселин Маринов. А в управата участва още и зам.- кметът по строителството в Благоевград, който е от партия ГЕРБ. Без да се притеснява, че заверата му с Маринов е конфликт на интереси.

Продължава...

От бул. „Дондуков“ до бул. „Фандъков“

Столичният булевард „Княз Ал. Дондуков“ има всички шансове да се превърне в зона за атракция за софиянци и гостите на града. Скоро тротоарите няма да са достатъчни, за да поберат желаещите да видят що за чудо е тази централна улица. За нея се говори от месеци, свързана е със скандали, вечно се реконструира и накрая пак не изглежда ремонтирана.

Продължава...

Кичът в центъра на Ямбол

Дълго, много дълго време не можехме да се решим да пишем на тази тема. По две причини. Първо, и сега сме сигурни, че повечето от хората, които харесват помпозното благоустройствено решение на площадните пространства в центъра и връзката им с парка, дори и да прочетат този текст, трудно могат да бъдат разубедени. Изграждането на верни естетически критерии у зрелия човек не става за раз, това е дълъг и сложен процес, проблем не само за конкретната личност, но и за средата, образованието и възпитанието- обществото въобще.

Продължава...

ГЕРБ приватизират Общинска банка за 45 млн.лв.... Вътре има активи за 412 млн...

Столичният общински съвет одобри доклада за приватизацията на „Общинска банка“ с 45 гласа "за“, 9 „против“ и четирима "въздържали се“. Така съветниците на практика дадоха съгласието си общината да продаде мажоритарния си дял в "Общинска банка" на лихтенщайнската компания "Новито опортюнитис".

Очакваната да се плати цена е 45 милиона лева. В същото време банката има активи за 412 милиона, според последния и годишен доклад. Т.е. "купувачът" ще получи по 10 лв., за всеки платен от него за акциите.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...