Предстоящи събития в страната днес, 14 май 2018 г.

0
36
Предстоящи събития
Предстоящи събития

Къде, какво и кога днес в България

София: От 7.45 часа до 9.15 часа в двора на 51 СОУ “Елисавета Багряна” (ул. „Софийски герой“ 28) Safety Driving Academy ще направи демонстрация, с която да покаже на абитуриентите, че използването на прозорците и шибидаците на автомобилите не по предназначението им могат да доведат до фатални последици.

София: В 8.45 часа в зала „3” на НДК ще започне среща между председателите на комисиите по енергетика на парламентите на страните от Европейския съюз. Форумът е в рамките на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще приветства участниците в срещата С встъпителни думи към участниците в срещата ще се обърне председателят на Комисията по енергетика Делян Добрев.

София: От 9.00 часа в Големия салон на БАН ще бъде открита научната конференция „Четения по тракология“ на тема „Древна Тракия и траките: пространства и комуникации“, посветена на 85-годишнината от рождението на проф. дин Александър Фол.

София: От 10.00 часа в зала „Пресцентър“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в присъствието на министър Николай Нанков заместник-министър Деница Николова и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще подпишат договора за възстановяване на представителната част на Западния парк.

София: От 10.00 часа в хотел „Рамада Принцес” ще се проведе Шеста Национална педагогическа конференция „Състояние на ромската образователна интеграция: от иновативния модел в час до иновативното училище !” Участие в конференцията са потвърдили Н. Пр. Денис Кнобел – посланик на Конфедерация Швейцария, Денис Кроули, оачалник на отдел ГД „Образование” към Европейска комисия; заместник-министърът на образованието Деница Сачева, заместник – министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, омбудсман на Република България – Мая Манолова, Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, кметове на общини, учители и училищни директори, представители на водещи ромски и про-ромски НПО.

София: От 10.00 часа в Южен парк III част (вход от бул. Витоша) ще бъде официално открита мултифункционална площадка за спорт, част от кампанията „Credissimo и шампионите на България – Заедно сме първи!“, свързани с инициативите, определящи София като „Европейска столица на спорта“ за 2018 г. Откриването ще бъде под патронажа на госпожа Йорданка Фандъкова.

София: От 11.00 часа в Гранд Хотел София ще бъде даден фициалният старт на програмата „Grow with Google“. За откриването на събитието е поканен министър-председателят на Република България Бойко Борисов, а в него участие ще вземат и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и Анетe Крьобер-Риел, старши директор Публични политики и връзки с правителствата в „Google“.

София: От 11.00 часа в сградата на Института за български език „Професор Любомир Андрейчин“ ще се проведе Ден на отворените врати.

София: От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Комитетът по междунационалните отношения и дружествени връзки с чуждестранни държави към Министерския съвет на Република Узбекистан, Дружество за приятелство между България и Узбекистан и Българо-Узбекистански бизнес съвет при БТТП ще представят възможностите за взаимни инвестиции и културен обмен между страните. Участниците ще разкажат за срещите си в Министерствата на външните работи, икономиката и туризма и в Народното събрание на Република България и за двете изложби и майсторски клас, проведени по време на посещението.

София: От 11.15 часа в заседателната зала на институцията на обществения застъпник (ул. „Георг Вашингтон“ № 22) омбудсманът Мая Манолова ще даде пресконференция по повод изплащане на забавени трудови възнаграждения на работници след среща с подуправителя на Националния осигурителен институт Весела Караиванова – Начева, директорът на Фонда „Гарантирани вземания на работниците и служителите“ при несъстоятелност на работодателя Ваня Борисова и изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ инж. Румяна Михайлова.

София: От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Националната Био Асоциация (НБА) ще представи информация по какъв начин и ред се установява национален и европейски бюджетен ресурс, иззет от европейския данъкоплатец.

София: От 13.00 часа в Софийския университет ще се проведе Национален форум „Енергийното образование в България“. В официалното откриване на форума ще се включат ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков, председателят на Германо-българската индустриална и търговска камара и изпълнителен директор на „Аурубис“ Тим Курт, председателят на Съвета на ректорите на висшите училища в България и ректор на Минно-геоложкия университет проф. д-р Любен Тотев, кметът на Община Панагюрище инж. Никола Белишки, изпълнителният директор на Индустриален клъстер “Средногорие” инж. Николай Минков, деканът на Стопанския факултет на Софийския университет доц. д-р Теодор Седларски.

София: От 13.30 часа в „Българско школо“ на адрес: квартал „Младост“ 2, ул. „Генерал-майор Васил Делов“ 10, експерти на „Овергаз“ ще отличат най-сполучливите снимки и картички на природата, чиито автори са ученици от „Българско школо“.

София: От 14.00 часа в НДК по време на Конференцията в областта на електронното правосъдие ще бъдат представени платформите за обмен на електронни доказателства и документи между съдебните органи на страните от ЕС. Конференцията ще бъде открита от министъра на правосъдието Цецка Цачева.

София: От 14.00 часа в Дома на Европа ще се проведе регионален семинар на тема „Европейската перспектива на Западните Балкани: приносът на София”. Събитието ще бъде открито от Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община и Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България.

София: От 15.30 часа в зала 5 на Столична община Италианската търговска камара в България ще представи презентация на доклада на Symbola „Италия в 10 селфита“.

София: От 15.30 часа в зала New York в Capital Fort ще бъде представено най-новото аналитично приложение Danny Analytics на Sqilline, което дава възможност на лекари, фармацевтични компании и държавни институции да оценяват клиничните ползи от лекарствените терапии и подпомага изследователската им дейност.

София: От 16.00 часа в Районния съвет на БСП – Изгрев на ул. „Пиер Дегейтър“ 1 в ж.к. „Изток“, общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Альоша Даков ще проведе приемна за граждани.

София: От 18.30 часа в Културно-информационния център на Македония ще се състои премиерата на романа „Гаргара“.

София: От 18.30 часа в Галерия „София Прес“ ще се състои изложба „Лаптев. Живописни творби“ в памет и по случай 60-годишния юбилей на художника Румен Лаптев.

Благоевград: От 12.00 часа, зала № 101 на община Благоевград, ще бъде дадена пресконференция за Първа копка на обект благоустрояване на ул. „Марица” в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски” до ул. „Иван Михайлов”. От 13.00 ч. ще бъде дадена “Първа копка”, ул. „Марица“ 2 (до Езиковата гимназия).

Бургас: От 9.00 часа пред Бургаския районен съд близки на убитата в асансьор в жк. „Меден Рудник“ Никол Йончева организират мълчалив протест.

Бургас: От 9.00 часа в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ ще се проведе Ден на отворените врати.

Бургас: От 11.00 часа в залата на ПП ГЕРБ в Бургас ще се състои пресконференция на народните представители.

Бургас: От 13.00 часа в централата на ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти” 5 народният представител от ГЕРБ-Бургас Галя Василева ще има открита приемна за граждани.

Варна: От 11.00 часа във Фестивалния и конгресен център вицепремиерът и министрите на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова ще проведат среща с кметове на морски общини, концесионери на плажове, представители на фирми и организации за оползотворяване на отпадъците и контролни органи във връзка с подготовката на туристическия сезон. В 13.00 часа ще започне пресконференция за резултатите от разговорите, а след нея вицепремиерът Симеонов и министрите Ангелкова и Димов ще присъстват на откриването на кампанията на Фестивален и конгресен център – Варна и НДК – София „re: ФКЦ – Рециклирай! Културно е”. В рамките на кампанията в централното фоайе на ФКЦ ще бъдат представени три инсталации, изработени от пластмасови отпадъци, произведени на територията на комплекса.

Варна: От 10.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски” народният представител от ПП ГЕРБ – Варна Нели Петрова ще има приемен ден за граждани.

Варна: От 14.30 часа в централата на БСП във Варна (ул. „Македония” 33) проф. Анелия Клисарова, народен представител от ПГ „БСП за България“, заместник-председател на комисията по образование и наука, и член на комисията по здравеопазване ще даде приемна за граждани.

Велико Търново: От 10.00 часа в сградата на Община Велико Търново председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще проведе приемен ден за граждани.

Велико Търново: От 11.00 часа във фоайето на РБ „П. Р. Славейков“ ще се проведе Откриване на националната библиотечна седмица с детска литературна програма, в партньорство с ОУ „Христо Ботев“ и детски градини. Съорганизатор: Студентски експериментален театър „Алт“.

Велико Търново: От 17.00 часа в пресклуба на БТА във Велико Търново депутатите от БСП проф. д-р Георги Михайлов, зам. – председател на парламентарната комисия по здравеопазване и Весела Лечева, ще представят на пресконференция проблеми на българското здравеопазване и техните законодателни решения.

Враца: От 17.30 часа в Голямата конферентна зала на “Дом на науката и техниката” Областна администрация – Враца, Община Враца и СНЦ “Дом на науката и техниката” – Враца организират тържествено честване на 140 години Административен център Враца.

Добрич: От 9.30 часа и от 12.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще се състои Куклен спектакъл „Пинокио“.

Добрич: От 12.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ЧПГТП „Райко Цончев“ ще изпрати абитуриенти от випуск 2018.

Добрич: От 14.00 часа на детската площадка пред Ритуална зала ще се проведе Национална библиотечна седмица „Да четем заедно“ по проект „Библиотеката и училището“.

Добрич: От 17.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще бъде открита изложба на детски рисунки „Вълшебството на детството“ по повод 125 години предучилищно образование в Добрич.

Добрич: От 17.00 часа в Концертна зала „Добрич“ ПМГ „Иван Вазов“ ще изпрати абитуриенти 2018.

Мездра: От 11.00 часа в Заседателната зала на Община Мездра ще се проведе заключителна пресконференция по проекта „Прилагане на мерки за енергийно обновление на сградата на общинската администрация в град Мездра“.

Монтана / гр. Вършец: В 10.30 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети училище „Васил Левски“-гр. Вършец.

Монтана: От 16.30 часа в Младежки дом-Монтана министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще даде брифинг след среща с директори на училища и кметове на общини в областта.

Перник: От 11.30 часа в заседателна зала „Струма“ на Областна администрация – Перник ще се проведе среща с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен Маринов. Темата ще бъде сигурността на гражданите и проблемите и мерките, които се предприемат от страна на МВР в шестте общини от областта.

Перник: В 13.00 часа в заседателната зала на Община Перник ще бъде презентирана новата система за видеонаблюдение. На събитието ще присъства кметът Вяра Церовска, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, както и представители на фирмите, подкрепили проекта.

Перник: От 14.30 часа ще започне заседанието на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията и организираната престъпност. Под председателството на областния управител, министър Валентин Радев ще открие форума, на който Пламен Димитров – председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) и Младен Маринов – главен секретар на МВР, ще бъдат лектори по темата за новите условия и разпоредби на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Русе: От 11.00 часа в двора на СУ „Христо Ботев“, на адрес: ул. „Александровска“ №3, ще се състои първа копка за обект „Ремонт на СУ „Христо Ботев“, в т. ч. изграждане на спортни площадки и озеленяване в прилежащите дворни пространства“.

Русе: От 16.00 часа във фоайето на Община Русе ще бъде открита изложба на тема „Цветовете на етноприятелството“.

Свищов: От 11.00 часа в Детския отдел на Градската библиотека ще се проведе Литературно пътешествие в света на бележитите детски писатели – с учениците от II „в” клас на СУ „Николай Катранов”.

Сливен: От 9.30 часа до 16.30 часа в офиса на ГЕРБ-Сливен (ул. “Цар Освободител” № 17) общинските съветници Христо Котов и Керанка Стамова ще проведат приемна за граждани.

Стара Загора: От 9.00 часа до 11.00 часа в приемен офис на ГЕРБ-Стара Загора (ул. „Кольо Ганчев“ 62, ет.3) народният представител Радостин Танев ще проведе приемна за граждани.

Стара Загора: От 14.15 часа в Тракийски Университет Стара Загора ще бъдат представени механизми за прилагане на зелените обществени поръчки у нас.

Тополовград: От 18.30 часа на площад “Освобождение” ще бъде официално открит Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира “Велко Кънев” – Тополовград 2018.

Търговище: От 11.30 часа ще се състои откриване на 241-я Традиционен пролетен панаир – Търговище.

Шумен: От 11.00 часа в къща музей „Добри Войников“ ще се състои представянето на номинираните пиеси в направление Авторски прочит на фестивала Друмеви театрални празници.

Шумен: От 15.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен Комисията за изработване на Областната здравна карта с председател областния управител проф. Стефан Желев ще заседава на 14 май.

Вашите коментари:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар!
Моля въведете Вашето име тук