Предстоящи събития в страната днес, 10 май 2018 г.

0
42
Предстоящи събития
Предстоящи събития

София: От 14.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия учени със заслуги в областта на медицината, на образованието и на културата.

София: От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

София: В 9.00 часа в сградата на Народното събрание вицепремиерът Валери Симеонов ще проведе среща с ръководството на ГЕРБ, за да ги запознае с внесените предложения за промени в Закона за хазарта, Закона за здравето (свързани с тютюнопушенето), Закона за устройството на територията, Закона за местните данъци и такси (свързани с дейността на апартхотелите), Закона за вредите от шума в околната среда и други. В 11.00 часа ще започнат разговорите с ръководството на ПГ „БСП за България“.

София: От 9.30 часа в заседателната сграда на Висшия съдебен съвет (ул. „Екзарх Йосиф“ 12) ще се проведе заседание на пленума на ВСС.

София: От 10.00 часа в Зала 8 НДК ще бъде открит форума „Толерантността на Западните Балкани: ключ към Европа“. В него ще участват Цветан Цветанов, министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и евродепутатите Асим Адемов и Андрей Ковачев.

София: От 10.00 часа в салона на Националния археологически институт с музей – БАН ще се проведе честването на 70-годишния юбилей от създаването на Института за литература – БАН.

София: От 10.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ и ще присъства на представянето на новия учебен център по диагностика на електрически и конвенционални автомобили.

София: От 10.00 часа в голямата конферентна зала на УНСС ще бъде открит форумът „Кариера 2018“. В него ще участват ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев, Бисер Петков, министър на труда и социалната политика, и Кристиян Маджуров, председател на Студентския съвет.

София: От 10.00 часа в метростанция „Сердика“ с флашмоб стартира кампанията „Място за BG музика“, организирана от Музикаутор под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

София: От 10.00 часа в корпус „Учебни работилници и лаборатории“ на ПГТЕ „Хенри Форд“ (ул. „Хайдут Сидер“ №8, кв. „Захарна фабрика“) министърът на образованието Красимир Вълчев ще открие „Учебен център по диагностика на електрически и конвенционални автомобили“ – Успешен модел за партньорство училище-бизнес.

София: От 11.00 часа в Големия салон на Централната сграда на БАН Кирило-Методиевският научен център (КМНЦ) ще отбележи празника на св.св. Кирил и Методий с академично тържество „Корени на българската духовност и знание“. На събитието ще присъстват председателят на БАН и делегацията на Македонската академия на науките и изкуствата, която ще пристигне в София за празника по покана на БАН.

София: От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени публично отговорите, получени по Закона за достъп до публична информация от Министерството на финансите и Национална агенция по приходите (НАП) и други институции, във връзка с допълнителни данни, които ГД „БОЕЦ“ са поискали по скандала с несъбрания Данък добавена стойност (ДДС) в размер на повече от 16 милиарда лева.

София: От 11.30 часа до 14.30 часа в заседателната зала на Представителството на Европейската комисия в София (ул. „Г.С. Раковски“ 124) ще се проведе кръгла маса на тема „Здравната култура на младите хора в политиките за устойчиво развитие“, организирана от Югозападния университет „Неофит Рилски“ и Академия за лидери.

София: От 12.00 часа в залата на ет. 7 в МОН министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие пресконференция, на която ще бъдат представени 11 национални научни програми, разработени от МОН със съдействието на научните организации и висшите училища в изпълнение на Националната стратегия за развитие на научните изследвания в Република България 2017-2030 .

София: От 14.30 часа в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1, в зала 232 министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще бъде изслушан в Комисията по отбрана по актуални въпроси на политиката за отбрана.

София: От 16.00 часа в хотел „Маринела“ ще се проведе конференцията „Образование и бизнес: Региони“.

София: От 16.00 часа в залата на Института за икономически изследвания (ул. „Аксаков“ № 3) ще бъде представен сборникът „Последиците от европейската дългова криза върху икономическото развитие на България и Македония“. Изданието включва изследвания на учени от Българската академия на науките и Македонската академия на науките и изкуствата.

София: От 18.00 часа в „Квадрат 500“ в зала 19 ще се проведе изложбата „Проф. Николай Майсторов и ученици“.

София: От 18.00 часа в Конферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се състои официалното представяне на новата колективна монография на специалисти от Факултета по журналистика и масова комуникация на Алма матер „Управление на репутационни кризи“. Авторският екип е в състав Чавдар Христов, Боян Георгиев, Ина Бачева, Калин Калинов, Петър Кърджилов, Пламен Атанасов и Христина Славова.

София: От 18.00 часа в Големия салон на БАН (ул. „15 ноември“ № 1) писателят Антон Дончев ще представи романа „Балканвавилонци” от акад. Луан Старова.

София: От 18.00 часа в галерия „Академия“ ще бъде открита изложба-живопис на Иван Димов.

София: От 18.00 часа в галерията на Съюза на българските художници (ул. „Шипка“ 6, етаж 4) ще бъде открита изложба, посветена на 100 години от рождението на художника Найден Петков.

София: От 18.30 часа в галерията на Съюза на българските художници (ул. „Шипка“ 6, ет. 1) ще бъде открита изложбата „По грешките ще ме познаеш, време…“, посветена на 70-годишнината на художника и поета Георги Трифонов.

София: От 18.30 часа в хотел „Арена Ди Сердика“ (ул. „Будапеща“ 2-4) Столична община ще връчи за четвърта поредна година специалните призове „Скритото добро“ на официална церемония.

София: От 18.30 часа в „Червената къща „Андрей Николов” ще се състои дебатът „Отношенията ЕС-Турция и човешките права”.

София: От 18.30 часа пред паметника на Алеко, на ъгъла на бул. „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“ ще се проведе протест в защита на Национален парк „Пирин“.

София: От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се състои представянето на книгата „Малка книга за възстановителното правосъдие от Хауърд Зер.

София: От 19.00 часа в „Софийска опера и балет“ ще се състои спектакълът „Турнадот“.

София: От 19.30 часа на сцената на ДНК ще се състои пърформанс, обединяващ танц, изложба и концерт в едно – соловият спектакъл „Knusa“.

София: От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои премиерата на спектакъла „Amore”, реализиран благодарение на суперзвездата на руския балет и „Болшой Театър“ – Светлана Захарова.

София: От 20.00 часа в зала 11 на НДК (кино „Люмиер Лидл“) ще се състои стендъп комеди шоу – Schmuck for a Night с комедианта Омид Джалили.

София: От 20.00 часа в първия в България спортен център за ски и сноуборд на закрито CARVE започва зимният сезон за ски и сноуборд.

Бургас: От 10.00 часа в хотел „Приморец“ българският и турският бизнес ще обменят опит и добри практики на двустранен форум. Събитието е част от поредицата MySuccess.bg и се организира от списание ENTERPRISE, “Индустриален и логистичен парк – Бургас”, с любезното съдействие на КРИБ – Бургас и Община Бургас.

Бургас: От 11.00 часа в конферентна зала „Компас“ на хотел „България“ (ул. „Александровска” № 21) ще се проведе дискусия по Дейност 1 „Привеждане на подзаконовата уредба и вътрешните правила в съответствие с практиката и нормативната рамка в областта на е-управление“ по Проект BG05SFOP001-1.002-0004 „Надграждане на Имотния регистър за интеграция с кадастралния регистър и предоставяне на допълнителни е-услуги”.

Бургас: 11.00 часа Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция във връзка с провеждането на Европейското първенство по ветроходство клас 470.

Бургас: 12.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция „ Дни на Африка в България – Бургас“ с гостите на проекта: Yama Ndione и Fatou Diallo от Танцова компания DAMBALLAH /Сенегал/ и Sammy Kouyate /Гвинея/.

Варна: От 11.00 часа в зала „Варна“ в сградата на Общината ще се проведе пресконференция, свързана с Международния театрален фестивал „Варненско лято“.

Варна: От 12.30 часа в зала 3 на хотел „Черно море“ ще се проведе церемонията „Младите хора и бъдещето“, на която ще бъдат връчени отличия на 10 варненски училища за активното им участие и принос за превенция на рисково поведение сред деца и млади хора.

Варна: От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски” №1 общинският съветник Калина Пеева ще проведе приемна за граждани.

Варна: От 14.00 часа във фоайето пред зала „Варна“, Община Варна ще има официално посещение на посланика на Кралство Норвегия Н. Пр. г-жа Лисе Николине Клевен Гревстад.

Велико Търново: От 10.30 часа в зала 302 на Общината ще се проведе пресконференция за предстоящото XXII Старопланински събор „Балканфолк“ и съпътстващите го прояви.

Велико Търново: От 11.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов“ ще бъде открита изложбата „Старините на България“ – за 75-годишнината и 45 години творческа дейност на Светлозар Бояджиев – специалист по запазване на културното и историческо наследство.

Велико Търново: От 17.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе на дипломи на ученици от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Велико Търново: От 18.00 часа в ХГ „Борис Денев“ ще бъде открита изложба на Никола Хаджитанев – илюстрации, гравюри и рисунки по литературни произведения и легенди.

Велико Търново: От 19.00 часа в Летния театър ще се проведе официално откриване на XXII Старопланински събор „Балканфолк“.

Добрич: От 9.30 часа в ДГ № 20 ще се състои Куклен спектакъл „Синият таралеж“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“.

Добрич: От 11.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“, Детски отдел на библиотеката, ще се състои презентация „Гатанки ще ви задам, всеки да отгатне сам“.

Добрич: От 13.00 часа в дискусионна зала „Изида“ на ет. 2 ще се проведе пресконференция във връзка с напредъка по проекта за водния сектор в града.

Добрич: От 17.30 часа в дом-паметник „Йордан Йовков“ ще се проведе представяне на новата книга „101 мита от българската история“ – аудиториум.

Добрич: От 18.00 часа в залата на Община град Добрич ще се проведе литературен конкурс на Езикова гимназия „Гео Милев“.

Добрич: От 19.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще се проведе Седмица на камерната музика с международно участие „Константин Илиев“ – Добрич 2018.

Добрич: От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще се проведе Спектакъл „Двубой“ на Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол.

Кърджали: От 9.00 часа в двора на РСПБЗН – Кърджали и от 11.00 часа на стадиона в гр. Момчилград ще се проведат регионални състезания по пожаро-приложен спорт.

Мездра: От 11.00 часа в заседателната зала на Община Мездра ще се проведе пресконференция по проекта за енергийно обновление на 13 многофамилни жилищни сгради в града.

Мездра: От 14.00 часа пред блок „Здравец“ (ул. „Димитър Благоев“ № 8-10) ще се състои церемония по „Първа копка“ по проекта за енергийно обновление на 13 многофамилни жилищни сгради в града.

Перник: От 16.30 часа в галерия „Марин Гогев“ в кв. „Изток“ ще се проведе изложба на ученици от XI ОУ „Елин Пелин“.

Перник: От 18.30 часа в театралния салон на Обединен детски комплекс ще се рповеде благотворителен концерт на балетно студио „ИДА”, съвместно с Духов оркестър при ОК „Дворец на културата”.

Перник: От 19.00 часа в театрален салон „Георги Русев“ ще се състои постановката „ШЕМЕТ“ по Жан Жак Брикер и Морис Ласег.

Плевен: От 10.30 часа в Пресклуба на БТА в Плевен ще се състои пресконференция на Плевенската филхармония. Тя ще бъде дадена от директора ѝ Любомир Дяковски и ще бъде свързана с предстоящата суперпродукция на операта “Аида” от Верди в летен театър “Кайлъка” през юни в Плевен.

Пловдив: От 9.00 часа в зала „Триадица“ на хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“ ще се състои официалното откриване на транснационалния семинар „RAISE UP“.

Пловдив: От 10.00 часа в Малката конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов ще се състои откриването на академична конференция на тема „Епископската базилика на Филипопол: проучвания и резултати (2015 – 2017)“.

Пловдив: От 11.00 часа срещу стълбите на Каменица (главната улица) ще се проведе акцията „В търсене на добрия човек”.

Пловдив: От 18.30 часа в Залите за съвременно изкуство “Баня Старинна”ще се проведе концерт „ Пътешествие на звуците: Магическа Персия“ в рамките на изложбата„От Андалусия до Ориента: среща на цивилизации“.

Пловдив: От 19.30 часа на ул. „Княз Александър I-ви“ 53 ще се събират подписи в защита на Национален парк Пирин и Черноморието.

Разград: От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще бъде дадена пресконференция във връзка с конкурса „Да на красотата“.

Русе: От 11.00 часа в Историческия музей търговският съветник към Посолството на Китай в София Яо Чаоин ще се срещне с ученици и студенти, пред които ще разясни възможностите за кандидатстване и получаване на стипендии в китайски университети.

Русе: От 12.00 часа пред Доходно здание ще бъде официалното откриване на „Уикенд туризъм“ 2018.

Свищов: От 18.30 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” ще бъде представена „Веселите уиндзорки” от Уилям Шекспир – постановка на Драматичния театър при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”.

Сливен: От 17.30 часа при Стария бряст ще се събират подписи в защита на Национален парк Пирин и Черноморието.

Смолян: От 10.00 часа Регионална библиотека „Николай Вранчев“-Смолян ще се проведе кръгла маса „Обществени библиотеки и образованието – точки на пресичане“. Връчване на годишните награди „Библиотекар на годината“ и „Библиотека на годината“ за област Смолян.

Смолян: От 14.00 часа в Сесийната зала на Община Смолян, Общински съвет – Смолян ще проведе редовното си заседание.

Смолян: От 14.00 часа в НЧ „Балкански просветител-1871“ ще се проведе „Децата на Райково пеят, танцуват, рисуват и стихове римуват“ – конкурс за лично творчество на талантливите деца от 1-ви до 4-ти клас при ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Смолян: От 15.00 часа Областна Дирекция на МВР Смолян, РДТ „Николай Хайтов“ – Зала 1 -Провеждане на заключително мероприятие по програма – състезание – викторина под наслов „Ваканция здравей! Да играем безопасно“ с участието на деца от пети клас, учащи в учебни заведения, намиращи се на територията на Община Смолян.

Смолян: От 16.00 часа Държавен архив Смолян – изложбена зала, НЧ „Христо Ботев-1871“ – Смолян-Фотоизложба на младите фотолюбители от фотоклуб „Смолян през погледа на младите фотографи“. Съвместна инициатива на фотоклуба при читалище „Христо Ботев-1871“ – Смолян и Държавен архив Смолян.

Стара Загора: От 10.00 часа в зала „П. Р. Славейков“ в сградата на Община Стара Загора ще се проведе среща с участието на държавните органи, местната администрация, здравни и учебни заведения, и представители на местния бизнес в областта за разясняване на предстоящото влизане в сила на Общия регламент за защита на данните – General Data Protection Regulation (GDRP).

Шумен: От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг, посветен на 11 май- Ден на Шумен.

Шумен: От 16.00 часа в заседателна зала на ДКТ „Васил Друмев“ ще бъде дадена пресконференция.

Вашите коментари:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар!
Моля въведете Вашето име тук