Провокативен пърформанс на известния хореограф Тражал Харел в ДНК

Тражал Харел Тражал Харел

На 24 ноември в ДНК за пръв път ще гостува един от най-авторитетните и иновативни млади творци на нашето време – хореографът Тражал Харел.

„Какво би се случило, ако воуг артистите от Харлем се включат в представленията на постмодернистите от Джъдсън Чърч през 1963?“, пита Тражал Харел в Judson Church is Ringing in Harlem (Made-to-Measure)/Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church (M2M). Той ще бъде представен на 24 ноември (петък) от 19:30 часа в ДНК.

Тази хипотетична ситуация, използвана за вдъхновение и отправна точка в  спектакъла, създава един екстравагантен сблъсък между минимализма на Джъдсън Чърч и пищността на воугинг културата, който поставя под въпрос собствените ни разбирания за раса, класово общество, сексуалност и богатство.

Judson Church is Ringing in Harlem (M2M)/Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church (M2M), е работа, която се адаптира към различни пространства, в които бива представяна.

Тражал Харел не се задоволява само с реконструирането на въображаема историчност в спектакъла, той иска да предизвика съвременния зрител, като го постави на предела между два свята и му предложи история, интерпретирана през призмата на тялото.

По време на гостуването си в ДНК Тражал Харел ще направи уъркшоп за професионалисти, студенти и артисти, работещи във всички сфери на съвременните изкуства. Той ще се състои в четвъртък (23 ноември) от 18:00 до 21:00 ч. в ДНК.

Билетите вече са в продажба на цени от 8 и 12 лв. и могат да бъдат закупени от Билетен център – НДК, както и на място в ДНК, час преди началото. Резервации за спектакъла се приемат онлайн.

Спектакълът гостува с подкрепа на фондация „Америка за България“ чрез Програмата за българо-американски обмен в областта на изпълнителските изкуства, администрирана от фондация „Арт Офис“ .

Представлението е част от Международната програма „Мигриращото тяло“ на ДНК, финансирана от Програма „Култура” на Столична община за 2017 г.

нагоре
loading...