Известният скулптор Огнян Петков реди първа изложба в родния град

Талантливият български скулптор Огнян Петков ще се представи за първи път със самостоятелна изложба в родния Бургас. След многобройни изяви в Германия, Франция, Чехия, Русия, както и в столицата ни София,  авторът, чиито творби са притежание на президентите Бил Клинтън и Кирсан Илюмжинов, Колекция "Жорж Екли", Колекция "Българска скулптура" на Министерство но външните работи, ще открие своя експозиция в залата на "Дружество на художниците" утре, вторник, от 18.00 ч.

Продължава...

Юбилейна изложба Знаци на Радостина Колева в галерия „Арт-36"

На 22.11.2017 г. от 18.30 часа, в столичната Галерия „Арт-36" ще се открие Юбилейна изложба „Знаци" с творби на Радостина Колева.

Това е второто представяне на авторката в Галерия „Арт-36", първото е през 1999 г.

Продължава...

Малко комедия - публиката нямаше друг избор, освен да се смее от сърце

Гледаш някое поетично създание: тюл, ефир, полубогиня, милион възторзи, а надникнеш ли в душата му — най-обикновен крокодил! Но най-възмутителното е, че този крокодил, кой знае защо, си въобразява, че e негов шедьовър, негова привилегия и монопол е нежното чувство! Кажете ми честно: видели ли сте през живота си искрена, вярна и предана жена? Не сте видели! Верни и предани са само бабите и грозотиите!

Продължава...

Александър Петров открива деветнадесета самостоятелна изложба в галерия „Май” на 7 ноември

На 7 ноември от 18 ч. в галерия „Май” ще бъде открита изложба живопис на Александър Петров. Това ще е деветнадесетото му самостоятелно представяне.

Александър Петров е сред утвърдените сливенски художници. Той принадлежи към едно поколение имало възможността да се докосне до други измерения, до една друга душевност, за която граничното се губи много назад и продължава да се вижда далеч напред.

Продължава...

Нещо такова... една невероятна феерия на Христо Бозуков в Арт галерия Стойчев

Нещо такова… под това име тази вечер в Арт галерия Стойчев в Ямбол бе открита изложбата на Христо Бозуков.

Експозицията включва 29 живописни платна, които художникът е подготвил специално за самостоятелната си изложба в града на Тунджа. Всяка от картините му е истински празник за ценителите. 

Продължава...

Изложба "Икони" по повод Празника на духовната закрилница на Габрово Св. Петка

Художествена галерия „Христо Цокев” има удоволствието да Ви покани на изложба „Икони“ от фонда на галериятаи от Майсторската надпревара – Иконопис, от Международен панаир на традиционните занаяти „Етър“ 2017.

Продължава...

"Варненско лято" влезе в топ класация на Европа

МТФ "Варненско лято" влезе в топ класацията на най-добрите фестивали в Европа. Новината стана ясна по време на церемония в Центъра за изкуства БОЗАР в Брюксел, по време на която бяха връчени наградите. Те са инициирани от  платформата „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ (EFFA) на Европейската фестивална асоциация, подкрепена от ЕК и Европейския парламент.

Продължава...

Магията на акварела в галерия Стойчев

С „Магията на акварела“ Арт галерия „Стойчев“ постави началото на есенните изложби. Една изложба, съчетаваща изключителната феерия от нежни цветове и мечтателните форми на акварелната живопис.

Продължава...

Магията на акварела в галерия Стойчев

За начало на есенните изложби в галерия „СТОЙЧЕВ“ ще Ви представим „Магията на акварела“ - акварелната живопис като изключителна феерия от нежни цветове и мечтателни форми. 

Продължава...

Изложбата "Избрано" от 4-ти Международен фото салон "Пловдив`2017" гостува в Бургас

Избрани фотографии от 4-ти Международен фото салон "Пловдив`2017" могат да бъдат разгледани от 28 август до 30 септември в Експо център "Флора Бургас".

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...