Инвестиции

Модерен бизнес център осигурява възможност за развитие на IT индустрията и аутсорсинга в Бургас

В Бургас стартира изграждането на модерен бизнес център. Той ще се намира в комплекс "Славейков" в непосредствена близост до новостроящия се плувен басейн. Проектът носи името Central park и ще предлага много добри условия за развитие на IT и аутсорсинг индустрията в града.

Продължава...

Страните от БРИКС се договориха за разплащания в национални валути

Лидерите на страните от БРИКС се договориха за разплащания в национални валути при преки инвестиции, ако това е целесъобразно, се казва в Сямънската декларация на ръководителите на страните от общността.

Продължава...

2 милиона души притежават акции от предприятия, но не знаят за тях

Дванадесет години след края на масовата приватизация - над 2 милиона души притежават акции от предприятия, но не го знаят. Това показва статистиката на Централния депозитар.

Продължава...

Бургас протяга ръка на италианския бизнес

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД и СНЦ "Българо-италиански център Да Винчи" подписаха меморандум за сътрудничество. Партньорството ще има за цел прилагането на иновативен подход в създаването на среда за  инвеститорите, в която страните да общуват по-ефективно, да изградят взаимно доверие на база споделени културни ценности и като резултат да установят по-тясно сътрудничество.

Продължава...

Корупцията и липсата на кадри гонят инвеститорите от България

България привлича все по-малко чужди инвестиции. През миналата година размерът им се е сринал с 60 процента, показват най-новите данни на БНБ.

Според американския бизнесмен Кенет Лефковиц, който от дълги години работи и инвестира в България, корупцията и усложнената геополитическа обстановка в Източна Европа отблъскват чуждите инвеститори от България, съобщава БНР.

Продължава...

С 60% са спаднали инвестициите у нас през 2016 г.

С 60% са намалели преките инвестиции за миналата година. Това сочи статистиката на БНБ за януари-декември 2016 г. Вложенията са 683 млн. евро, а това е около 1 млрд. евро по-малко спрямо 2015 г., когато възлизаха на близо 1.7 млрд. евро. Подобно понижение не е наблюдавано от 2009 г., когато сривът е доста по-голям.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...