Икономика

КЕВР ще обсъди убийственото увеличение на цената на природния газ с 30%

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще обсъди на открито заседание поскъпването на природния газ с 29,64% от 1 април 2017 година.

Продължава...

Енергийният министър: България ще получи най-ниската цена за руски газ в региона

След постигнатото споразумение между Брюксел и "Газпром" България ще получи най-ниската цена за руски газ в региона. Това обяви пред bTV енергийният министър Николай Павлов.

Продължава...

Ако природният газ поскъпне с 30%, драстично ще се увеличат цените на парното, топлата вода и тока

Парното и топлата вода могат да поскъпнат драстично, ако природният газ скочи с близо 30 на сто от 1 април, както предвижда енергийният регулатор. Експерти пресметнаха, че това означава повишение с около 20 процента на топлоенергията. Това ще доведе и до оскъпяване на тока, който плащат всички потребители, а не само тези, които се отопляват на парно.

Продължава...

Големият победител във “Фасада на годината 2016” е Жилищна сграда, бл.10 в град Нова Загора

На 10.03.2017 г. точно в 12:00 ч. приключи големият финал на “Фасада на годината 2016” и дойде време да обявим дългоочакваната победителка от гласуването на публиката с нейните 2 подгласнички. През целия конкурс бяхме свидетели на разнообразие от фасади, изработени с материалите на Баумит. Зад всяка една от участничките гордо стоят екипи от професионалисти – архитекти, строители и инвеститори, които премериха сили в 4-те етапа на конкурса.

Продължава...

ERP Academy с награда за най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса

Магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ с награда от БАУХ

На официалната церемония по връчване на годишните HR награди на БАУХ (Българска асоциация за управление на хора), ERP Academy получи награда за най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса. Академията на съвременния бизнес спечели наградата за магистратурата „Бизнес анализ и ERP решения“, която е създадена в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Продължава...

Иван Иванов: Исканото от "Булгаргаз" поскъпване на газа е необосновано високо

Председателят на КЕВР Иван Иванов смята за необосновано високо искането на "Булгаргаз" за поскъпване на природния газ от 1-ви април с повече от 32%. Иванов посочи:

Продължава...

БТК купува собственика си в сделка за 43 млн. евро

Сделката е на ръба за закона, защото заобикаля забраните за придобиване на компании със средства от самите тях. Парите ще бъдат използвани за покриване на заемите на Viva Telecom, Спас Русев и братя Велчеви

Българската телекомуникационна компания (БТК) ще купи собственика си „Вива Телеком България" в сделка за 43 млн. евро. Според източници на „Студия Трансмедия" сделката между оперативната компания БТК и първото по веригата на собственост дружества в Люксембург InterV Investment вече е „договорена". За целта на операцията е поръчана оценка на „Вива Телеком България", която е изпълнена от Grant Thornton.

Продължава...

Хлябът скача, ако одобрят шоковото поскъпване на газа

Индустрията не може да си позволи ръст в цените на крайния продукт, за да не загуби пазари. Хлябът обаче ще поскъпне, ако регулаторът удовлетвори искането на „Булгаргаз" за шоково поскъпване на природния газ.

Продължава...
Абонамент чрез RSS