Доходи и пенсии

Проф. Иван Ангелов: Кого засяга въвеждането на прогресивен данък върху доходите?

Кого засяга въвеждането на прогресивен данък върху доходите?

Въвеждането на умерено прогресивен данък върху доходите с необлагаем минимум, семейното облагане на доходите и диференцираният ДДС облекчават 90% от данъкоплатците.

Продължава...

Дерат ни с двойно по-скъпи храни от Англия и Германия

Голяма част от храните по магазините у нас са на двойно по-високи цени, отколкото се предлагат в супермаркетите в Германия и Англия. Докато маслото в момента чупи всички рекорди в България, достигайки 7,50 лв. за 250 грама с 82% масленост, то пакетче от същия грамаж и стойности върви между 3-4 лв. на английския и немския пазар, съобщава вестник „Телеграф“.

Продължава...

През 2018-а: Плащат по-малко за болнични, 40 лв. повече за майките през втората година

По-високо майчинство и обезщетение за безработица, но по-малък размер на болничния предвижда бюджетът на Държавното обществено осигуряване за догодина, с който bTV разполага. 

Увеличават се две плащания, които в последните години бяха замразени. Минималното обезщетение за безработица, което сега е 7,20 лв. на ден, догодина става 9 лева, а майчинството за втората година на детето се увеличава с 40 лв. и става 380 на месец. 

Продължава...

Вдигат яко заплатите на зам.-министрите и на шефовете на политически кабинети

Правителството взе решение, с което заплатите на замeстник-министри и началници на политически кабинети няма да имат таван. Това става с промени в постановление №67 от 2010 г., в което за заплатите в бюджетните организации и дейности има определени тавани. Сега те отпадат и заплащането ще се изчислява като процент от основната месечна заплата на министрите.

Продължава...

Пълна гавра! Отчаяни старци плачат! Вижте как увеличиха пенсиите им!

Хвалбите на Валери Симеонов, че в България пенсионерите вече са щастливи, а пенсиите им са хвръкнали до цели 200 лева излязоха малко прибързани.

„Получавах 190 лева, а сега станаха 185“ – пише старец до сайта ни. Възрастна жена пита, подигравка ли е това? Отишла до пощата да вземе дългоочакваната си пенсия и й дали вместо повече, по-малко пари, отколкото получавала досега.

Продължава...

Менда Стоянова:Минималната работна заплата от 460 лева ще стане 510 лева

„Няма да увеличаваме заплатите на калпак. Възможно е такова увеличение и то ще се случи 2018 година. Това ще се реализира благодарение на 2,5 милиарда повече разходи, които се предвиждат в бюджета за следващата година. Тези пари дойдоха от ръста на икономиката. За 2017 очакваме близо 4 % ръст. Този ръст означава по-големи заплати в реалния сектор“.

Продължава...

Горанов обеща по-високо финансиране почти във всички сектори на бюджетна издръжка

"Почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение. Сред тях са сектор сигурност, секторът, свързан със средното образование и други", каза пред Би Ти Ви финансовият министър Владислав Горанов.

Продължава...

Изплащат пенсиите в новия им размер

Съгласно Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2017 г. беше променен минималният размер на личните пенсии за осигурителен стаж и възраст. От началото на месецa той е 200 лв.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...