Доходи и пенсии

1.3 милиона пенсионери ще получат по 40 лв. за Великден

По 40 лева добавка към пенсиите си за април ще получат 1 288 000 пенсионери. Допълнителната сума ще се изплаща на хората, чиито пенсии или сбор от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях, е до 314 лева, колкото е линията на бедност за 2017 г.

Продължава...

Пенсионери излизат на протест

Пенсионери излизат на протест. Те негодуват срещу ниските си доходи и изтъкват, че голяма част от възрастните хора у нас живеят под прага на бедността.

Продължава...

Великденски надбавки ще има за пенсионерите с пенсии под 314 лв.

Ще отпуснем великденски надбавки за пенсионерите с пенсии под 314 лв., това ще коства около 51 млн. лв. Това стана ясно на пресконференция в Министерския съвет от думите на служебния министър-председател Огнян Герджиков, който обобщи резултатите от работата на служебното правителство за месеца от назначаването му.

Продължава...

България е с най-ниска минимална заплата в Европа!

България е държавата в ЕС с най-ниска минимална работна заплата, съобщи Евростат. От данните става ясно, че 22 от общо 28 държави в съюза прилагат минимална надница, като само шест страни нямат минимум – Дания, Италия, Кипър, Австрия, Финландия и Швеция.

Продължава...

Парите за пенсии в Сребърният фонд с 0% доходност

Парите за пенсии в Сребърния фонд през 2015 г. са били с нулева доходност. Това се посочва в годишния отчет за дейността на фонда за 2015 г., съобщава "Стандарт".

Продължава...

Миньорите от "Бабино" се съгласиха на разсрочено плащане на възнагражденията им

Съкратените миньори в рудник "Бабино", които протестираха два дни, се съгласиха да получат неплатените към този момент възнаграждения на няколко транша.

Продължава...
Абонамент чрез RSS