Доходи и пенсии

ГЕРБ превърнаха България в бананова република! 70 % от народа едва оцелява!

71 % от българите оцеляват с доходи, които са под необходимия минимум за живот в страната. В същото време, през последната 1 година стоките (най- вече хранителните) са поскъпнали рязко. Главоломният скок на цените още преди няколко месеца е „изял“ скромното повишение на заплатите с 12 %. По този начин социалното разделение в обществото се задълбочава все повече и става опасно. Това сочат статистиките и анализите на КНСБ за изминалата 2017-та година.

Продължава...

Заплатата на депутатите скочи с 300 лева

Средната заплата на депутатите ще бъде увеличена с 297 лева и вече ще е 3540 лева. Това става ясно от данни на Националния статистически институт (НСИ) за средната работна заплата през последното тримесечие на 2017 година.

Продължава...

Подигравка!! Вдигат с 10 лева гарантираният минимален доход. Става 75 лева

Гарантираният минимален доход ще се повиши на 75 лв. от 1 януари 2018 г., реши правителството. Новият размер е с 10 лв. повече отколкото е в момента. Целта е да се подобри системата за социална закрила на най-уязвимите групи. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Продължава...

Българинът дава все по-малко за храна и все повече за данъци

Повишава се относителният дял на разходите на домакинствата за данъци и осигуровки, сочи анализ на Института за пазарна икономика, направен въз основа на данни от Националния статистически институт. Според икономистите като цяло стандартът на живот на българските домакинства се подобрява.

Продължава...

КНСБ: Заплатите у нас са като пиле със зеле, за видинско – даже и без пиле!

В България продължава силното подоходно разделение на работещите българи – близо 600 хил. души получават заплата под средната за страната.

Това обяви на пресконференция президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Продължава...

Изплащането на пенсиите и коледните добавки към тях започва на 7 декември

Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че изплащането на пенсиите за месеца ще започне на 7 декември (четвъртък) и ще приключи на 20 декември (сряда), съобщава novini.bg.

Продължава...

Докато Бойко се хвали, че сме по-добре от Румъния, там вдигат минималната заплата на 1900 леи (800 лева)

Колко голям е големият скок на минималното заплащане при северните съседи.

На 29 ноември 2017 г. правителството на Михай Тудосе реши да повиши минималната брутна заплата от 1450 леи (610 лв) на 1900 леи (800 лв), считано от 1 януари 2018 г.

Продължава...

Благодарим ви Бойко и ГЕРБ: 75 хиляди нови бедни от "доброто" ви управление

23% от населението или повече от 1,5 млн. българи живеят с по-малко пари от официалната граница на бедността у нас от 308,17 лв. Най-тревожното е, че за година нови 75 000 души у нас са влезли в групата на ултра бедните. Евростат сочи, че от 2012 г. има трайна тенденция на увеличаване на броя на бедстващите у нас.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...