Данъци и такси

Плащанията в брой - вече само до 5000 лева

Парламентът гласува на първо четене промени в Закона за данък върху добавената стойност, предаде Агенция „Фокус”. Предвижданите промени допълват разпоредбата за регистрация, с която данъчно задължените лица се задължават да подадат заявление за регистрация в 7-дневен срок от датата, на която въз основа на обема и характера на извършваната дейност, могат да направят обосновано предположение, че ще достигнат облагаем оборот от 50 000 лв. или повече в рамките на текущия и следващия месец.

Продължава...

Ако не спазваш правилата, плащаш повече Гражданска отговорност

Катастрофа, превишена скорост с повече от 30 км/ч над ограничението, неправилно изпреварване, неправоспособност и употреба на алкохол или наркотици ще вдигнат цената на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, пише в. „Телеграф“.

Продължава...

Хърсев: По-ниското ДДС за хляб, лекарства и книги е глупост

"По-ниските ставки по ДДС за някои стоки са възможни, но глупави". Така икономистът Емил Хърсев коментира исканията на синдикатите, извънпарламентарни партии и граждани за по-ниско ДДС за книги, лекарства и храни.

Продължава...

Нов грабеж с нови правила в закона за местните данъци и такси: такса „смет“ може да скочи в пъти!

Радикални промени в определянето на такса смет одобри на първо четене парламентарната бюджетна комисия, съобщи БТВ.

Продължава...

50 човека вече получиха информация по телефона за дължими данъци

Услугата се предлага за всички клиенти с ПИК

50 човека вече са ползвали най-новата услуга на НАП за получаване на данъчно-осигурителна информация по телефона. От днес всички клиенти на приходната администрация, които притежават ПИК, могат да правят справка за дължимите си данъци и осигуровки и чрез колцентъра на НАП.

Продължава...

От НАП напомнят: Имате само 9 дни, за да...

Само 9 дни остават за подаване на годишните данъчни декларации за доходите от 2016 г. и за плащане на дължимите налози. Тази година крайният срок за пускане на декларациите е 2 май, защото 30 април е неделя, а 1 май е официален почивен ден.

Продължава...

До 31 март фирмите декларират приходите от 2016 г.

Срокът за подаването на фирмените декларации за отчитане на печалбата от миналата година по Закона за корпоративното подоходно облагане е 31 март 2017 г. Ако подадете формулярите по електронен път, може да се ползвате 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията - 31 март 2017 г.

Продължава...

180 търговски обекта запечатани за данъчни нарушения

180 търговски обекта са запечатани за данъчни нарушения от началото на годината. Най-честата причина за това е укриването на оборот (неиздаване  на касова бележка) и несъответствие на наличните пари в касата с отчетените на фискалното устройство.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...