За бъларите двойни и тройни цени, спрямо западняците... Гарантирано от ГЕРБ и Бойко

Вълната, която изригна със сравнения на цени в България и по света, вече е неудържима.

Изобщо не става ясно какво точно все още крепи мутренското правителство.

Продължава...

Проф. Иван Ангелов: Кого засяга въвеждането на прогресивен данък върху доходите?

Кого засяга въвеждането на прогресивен данък върху доходите?

Въвеждането на умерено прогресивен данък върху доходите с необлагаем минимум, семейното облагане на доходите и диференцираният ДДС облекчават 90% от данъкоплатците.

Продължава...

Плащанията в брой - вече само до 5000 лева

Парламентът гласува на първо четене промени в Закона за данък върху добавената стойност, предаде Агенция „Фокус”. Предвижданите промени допълват разпоредбата за регистрация, с която данъчно задължените лица се задължават да подадат заявление за регистрация в 7-дневен срок от датата, на която въз основа на обема и характера на извършваната дейност, могат да направят обосновано предположение, че ще достигнат облагаем оборот от 50 000 лв. или повече в рамките на текущия и следващия месец.

Продължава...

Ядем месо, пълно с антибиотици

Българите ядат месо с антибиотици, а фермерите тъпчат животните с лекарства "за всеки случай". Това показва седмият годишен доклад на Европейската агенция по лекарствата, цитиран от Фрогнюз. Документът анализира продажбата на антибиотици за животни в 30 европейски държави през 2015 г.

Продължава...

Кой им влоши средата?

Бизнес климатът у нас рязко се влошава през октомври във всички сектори, като най-драстичен е спадът на показателя в промишлеността, съобщи НСИ. И комай не изненада никого, освен Борисов, Цветанов и трубадурите им. А нека припомним, че месец по-рано също имаше понижение, но тогава мениджърите в промишлените предприятия бяха единствените оптимисти. Е, днес и техните очаквания се сринаха.

Продължава...

Симеонов хвали бюджета на Горанов: Богата, добре аранжирана пица „Калцоне“! За нас е чест и удоволствие…

Г-н Горанов, за нас е чест и удоволствие да ви предоставим думата, за да изложите вашата позиция за бюджета за 2018г. така наречената богата, добре аранжирана пица „Калцоне”. Така вицепремиерът Валери Симеонов даде думата на финансовия министър Владислав Горанов в началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...