ГЕРБ превърнаха България в бананова република! 70 % от народа едва оцелява!

71 % от българите оцеляват с доходи, които са под необходимия минимум за живот в страната. В същото време, през последната 1 година стоките (най- вече хранителните) са поскъпнали рязко. Главоломният скок на цените още преди няколко месеца е „изял“ скромното повишение на заплатите с 12 %. По този начин социалното разделение в обществото се задълбочава все повече и става опасно. Това сочат статистиките и анализите на КНСБ за изминалата 2017-та година.

Продължава...

Заплатата на депутатите скочи с 300 лева

Средната заплата на депутатите ще бъде увеличена с 297 лева и вече ще е 3540 лева. Това става ясно от данни на Националния статистически институт (НСИ) за средната работна заплата през последното тримесечие на 2017 година.

Продължава...

Специалисти от световни и български компании обучават бъдещи ERP мениджъри

Започва предварителния прием на студенти в магистратурата „Бизнес анализ и ERP решения“

През февруари стартира предварителният прием на студенти в магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“, която е единствената специализирана програма в Европа, предлагаща обучение и дълбок поглед върху едни от най-популярните ERP платформи и решения от висок клас. Програмата започва подбор на студенти с амбиция за реализация в перспективния бранш за четвърта поредна година, като всички желаещи да кандидатстват могат да изпратят своето запитване чрез формата за контакти в сайта, след което специалист от ERP Academy ще се свърже с тях за уточняване на подробности, свързани с условията за прием. Сред преподавателите в ERP магистратурата са представители на някои от най-успешните компании в сектора в България, както и консултанти от водещи международни компании, които запознават студентите с най-новото от все по-бързо набиращата скорост дигитална трансформация на бизнеса.

Продължава...

Представителите на САЩ се криели от руснаците в Давос

Официалните представители на САЩ избягват контакт с руските си колеги на Световния икономически форум в Давос на фона на напрежението заради санкциите. Това обяви руският вицепремиер Аркадий Дворкович, цитиран от руските медии.

Продължава...

Русия доставя природен газ на САЩ! Какво стана със санкциите, а?

Първата партида природен газ от руския завод „Ямал СПГ“ ще бъде доставен в САЩ. Сделката е била сключена след като цените на суровината на източното крайбрежие на САЩ се вдигнаха до рекордните 6300 долара за 1000 кубически метра.

Продължава...

Промяна в закона слага край на опитите за избягване на запечатването на обекти за данъчни нарушения

От   началото на годината в интернет страницата на НАП са  достъпни списъци на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение. В специално създадена рубрика може да се извърши справка за всеки обект, в които органите по приходи на НАП са установили  данъчни нарушения, за които се налага принудителната административна мярка „Запечатване на обект“. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...