Новини от Ямбол

До Нощ на звездите и обратно с автобусите на фирма Дичони

Големият спектакъл „Нощ на звездите”, с участието на Енчо Кереязов и нашите световно известни приятели, идва все по-близо до вас!

Продължава...

Фотографски конкурс „Кукерландия“ провокира с различен поглед към маскарадните игри

Общо 482 творби на български и чуждестранни фотографи постъпиха в тазгодишното, 14-то поред издание на Международния фотоконкурс „Кукерландия“. Четиридесет от тях вече са селектирани от седемчленното жури за участие в традиционната изложба, откривана в рамките на едноименния ямболски маскараден фестивал. Фотоконкурсът „Кукерландия“ е единствен по рода си в страната и дава поле за изява на професионални и любители фотографи да представят своя поглед върху маскарадните игри. Тенденцията тази година е към нарастващ брой на фотосите, запечатали емоции и състояние включително и от европейски карнавали като този във Венеция (Италия), Ксанти (Гърция) и др.

Продължава...

Започва обновяването и на централните паркови площи в Ямбол

На 13 февруари 2018 г. (вторник) община Ямбол стартира дейностите по обновяване на централните паркови зони, намиращи се източно от пл. „Освобождение“. Началото на строително-ремонтните работи ще бъде дадено със символична „първа копка“ от 14.00 часа в зоната откъм ул. „Търговска“. Преди това, от 13.00 часа в зала 107 на община Ямбол на пресконференция ще бъдат представени основните цели и предвидените по проекта дейности.

Продължава...

Празник на виното „Скалица’ 2018”

В ход е подготовката на тринадесетото издание на общинския Празник на виното „Скалица’ 2018”, който ще се проведе на 10 февруари 2018 г., от 10.00 ч., на площада в селото.

Организатори са община „Тунджа”, кметството и читалището на село Скалица. И през тази година ще се проведат традиционните конкурси за най-добър майстор на червено и бяло вино, както и за най-добър производител на гроздова ракия.

Продължава...

Кукерландия 2018

За 19 поредна година ще се проведе Международният Маскараден Фестивал „Кукерландия 2018”, който се организира от общините „Тунджа” и Ямбол.

В тазгодишното издание на „Кукерландия” ще вземат участие 10 кукерски групи от селата Веселиново, Калчево, Кабиле, Маломир, Могила, Победа, Търнава, Хаджидимитрово, Чарган, Челник. Участниците в групите от община „Тунджа” са над 340. Кукерските групи ще представят различни ритуали, символизиращи пробуждането на природата, новото начало, надеждата за по-добро.

Продължава...

Кукерските групи от тунджанско с четири награди от „Сурва” – Перник 2018

Четири кукерски групи от община „Тунджа” се завърнаха с престижни награди от ХХVII Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва”, Перник 2018.

105 български групи се включиха в маскарадните игри, от които 59 кукерски. Участваха 423 гости от чужбина в 17 групи от Македония, Сърбия, Албания, Румъния, Испания, Италия, Словения и Португалия.

Продължава...

Обявиха грипна епидемия и в Ямбол

Обявиха и в област Ямбол грипна епидемия. Това стана ясно след извънредното заседаниe на Областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

От петък, 26 януари, всички учебни заведения на територията на областта затварят за неопределен срок, но предвид, че следващото заседание на комисията е насрочено за 31 януари, то засега грипната ваканция за учениците е до тази дата.

Продължава...

32-годишният Михаил Колев извади кръста от водите на Тунджа в Ямбол. Фотогалерия

32-годишният полицай от Ямбол Михаил Колев извади богоявленския кръст от водите на река Тунджа.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...