Новини от Враца

Кампания с фокус доброволчество „Дари време”

Кампанията на Община Враца има за цел да информира младежите по отношение на доброволчеството, като отговори на четири важни въпроса:

Продължава...

Язовир в аварийно състояние застрашава врачанско село

Язовир в аварийно състояние застрашава врачанското село Лесура. Местните жители с тревога следят прогнозите за обилни валежи, защото те може да предизвикат препълване на водоема, съобщава БТВ.

Продължава...

Нинова предизвика Борисов от Враца по темата образование

ГЕРБ щели да карат децата насила на училище. В кои училища – тези, които закриха ли?

„Искаме българска икономика, българско земеделие и български стоки. И това не означава, че ще извадим България от Европейския съюз. Означава, че уважаваме съюза, но повече си обичаме отечеството“. Това заяви пред препълнената зала на театъра във Враца лидерът на БСП и вицепрезидент на Социалистическия интернационал Корнелия Нинова.

Продължава...

Калин Каменов подари мартеница и българско знаме на баба Сева от Лиляче

По повод 1 март, кметът Калин Каменов посети най-възрастният жител в общината - Сева Кепрова от село Лиляче. 102-годишната баба получи от Каменов символа на пролетния празник – мартеница и й пожела здраве. Във връзка с предстоящия Национален празник 3 март, кметът дари на баба Сева и български трикольор. Каменов бе придружаван от общинския Венета Йошева.

Продължава...

Калин Каменов: Бъдете достойни наследници на видния врачанин и благодетел на Вашето училище - Козма Тричков

„Бъдете достойни наследници на благодетеля и дарителя Козма Тричков. Вие трябва да давате пример на всички ученици, защото сте потомци на видния врачанин. Вярвам, че с гордост и уважение ще поддържате жив спомена за патриотичното дело на общественика, чието име носи училището Ви“.

Продължава...

Враца ще отбележи 144 години от гибелта на Апостола на свободата

От 10.30 часа в Храм „Свето Възнесение“ ще се отслужи Панихида по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата- Васил Левски.

Продължава...

В Община Враца първи ще се плащат най-старите задължения

Данъчната администрация на Община Враца информира всички  граждани и фирми, които са задължени за местни данъци и такси към Общината за прилагане на законовия ред за погасяване на общинските публични вземания – по реда на възникването им, като се започва от най-старото вземане от съответния вид.

Продължава...

Кметът инициира среща за разкриването на денонощна аптека във Враца

Разкриването на денонощна аптека във Враца бе темата на проведената среща, инициирана от кмета Калин Каменов с общопрактикуващи лекари, фармацевти и представители на Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности към Общински съвет - Враца.

Продължава...
Абонамент чрез RSS