Новини от Враца

Граждански диалог на тема: „България във фокуса на европейското внимание през 2018 г.“

Кметът Калин Каменов, зам.-министърът на Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Моника Панайотова и евродепутатът Владимир Уручев участваха в граждански диалог на тема: „България във фокуса на европейското внимание през 2018 г.“. Срещата се организира от Европейски център Европа Директно Враца към Търговско-промишлена палата – Враца /ТПП/, в партньорство с Информационния офис на евродепутата Владимир Уручев и Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.

Продължава...

Кметът на Враца присъства на 90-годишния юбилей на читалище „Просвета 1927“ във Вировско

С богата програма читалище „Просвета 1927“ в село Вировско отбеляза 90 години от създаването на културната институция и 110 години - Вировска духова музика. Десетки бяха жителите и гостите на населеното място, които присъстваха и уважиха празника.

Продължава...

Кметът Калин Каменов откри изцяло обновен двор в Центъра за работа с деца

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри изцяло обновен двор в Център за подкрепа за личностно развитие „Център за работа с деца“. На церемонията присъстваха още – директорът на Центъра за работа с деца Лилия Стоева, директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите Цветинка Нейкова, творческите състави на Центъра, общественици и граждани.

Продължава...

Болницата във Враца пред фалит, персоналът излиза на протест

Многопрофилната болница "Христо Ботев" във Враца е пред закриване, съобщи в репортаж БТВ.

Дълговете на болницата са за над 13 млн. лева.

Продължава...

Враца ще отбележи тържествено Независимостта на България

От 11.00 часа на площад „Христо Ботев“ Община Враца ще отбележи тържествено 109-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Продължава...

Враца ще отбележи 132 години от Съединението

С тържествена церемония Община Враца ще отбележи 132 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Честването ще се състои на 6 септември, от 10.30 ч., пред паметника на загиналите във войните „Лъвчето“, до гаровия площад в града.

Продължава...

6 общини във Врачанска област останаха без ток заради бурята

Шест общини от Врачанска област останаха без ток заради силната буря. Става дума за Враца, Мездра, Бяла Слатина, Роман, Борован и Криводол. Само за няколко минути скоростта на вятъра рязко се покачи до ураганни стойности. Във Враца има десетки паднали дървета и клони, изкъртени са пътни знаци. 

Продължава...

Община Мездра стартира проект за подобряване сградния фонд на общинската администрация

Община Мездра започва строително-монтажните дейности за енергийно обновление на сградата на общинската администрация. Изпълнението на енергоспестяващите мерки се осъществява по процедура № BG16RFOP001, Приоритетна ос 2 „Подкрепа на енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Проектът: „Прилагане на мерки за енергийно обновление на сградaта на общинската администрация в град Мездра”, е на обща стойност 1 154 676.00 лв., от които 981 474.60 лв. безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие, а 173 201.40 лв. – като национално финансиране. Срокът за изпълнение е до 16 март 2018 г.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...