Новини от Видин

Община Видин започна пролетното почистване

Дейностите по почистването на град Видин стартираха от днес. За целта има специално изготвен график, който обхваща шест района. На 27 и 28 март е предвидено почистване в ж.к. „Бонония“, около болница „Св. Петка“ и Регионалната здравна инспекция, в квартал „Акджамия“ и на част от бул. „Панония“.

Продължава...

Жива мартеница „сърце“ на видинския площад

Община Видин организира за четвърта поредна година инициативата „жива мартеница“. Този път тя изобразяваше сърце и в подреждането й се включиха около 600 ученици от всички училища на територията на общината. При завършването на фигурата участниците извикаха заедно: „Честита Баба Марта, Свят!“.

Продължава...

Община Видин отбеляза 144 години от обесването на Левски

На 19 февруари десетки видинчани се включиха в церемонията по повод отбелязването на 144-та годишнина от гибелта на Васил Левски. Сутринта в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ бе отслужена заупокойна молитва от Белоградчишки епископ Поликарп. На нея присъстваха заместник-кметовете на Община Видин Венци Пасков и инж. Цветан Асенов и секретарят на общината Иванела Андреева.

Продължава...

Видин ще почете 144 -та годишнина от обесването на Васил Левски

От 10.30 часа в храм „Св. Димитър Солунски" ще бъде отслужена Заупокойна молитва по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски.

Продължава...

Среща с кметове и кметски наместници от Община Видин

Кметът на Видин Огнян Ценков и ръководният му екип проведоха редовната ежемесечна среща с кметовете и кметските наместници на населените места в общината. Ценков припомни някои по-важни акценти, залегнали в бюджет 2017. Той се спря на програмата за местни инициативи, която тази година ще е в по-широк обхват и ще включва кварталите на град Видин и град Дунавци. И уточни, че във връзка с нейното реализиране ще трябва да бъде  гласувано решение от Общинския съвет. Намерението е проектните предложения да бъдат подадени до 30 април, а не до края на май, както през миналата година. Това ще улесни работата по осъществяването на проектите.

Продължава...
Абонамент чрез RSS