Новини от Видин

Кметът на Община Видин подписа договор за реализация на инвестиционен проект по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 -2020 г.

На 2 октомври в Министерство на регионалното развитие и благоустройството Огнян Ценков подписа договора за безвъзмездна финансова помощ по проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин”, включващ две инвестиционни предложения.

Продължава...

Видин ще отбележи Независимостта на България

От 11.00 часа на площад „Бдинци“ Община Видин ще отбележи тържествено Деня на Независимостта на България.

Продължава...

Община Видин започна пролетното почистване

Дейностите по почистването на град Видин стартираха от днес. За целта има специално изготвен график, който обхваща шест района. На 27 и 28 март е предвидено почистване в ж.к. „Бонония“, около болница „Св. Петка“ и Регионалната здравна инспекция, в квартал „Акджамия“ и на част от бул. „Панония“.

Продължава...

Жива мартеница „сърце“ на видинския площад

Община Видин организира за четвърта поредна година инициативата „жива мартеница“. Този път тя изобразяваше сърце и в подреждането й се включиха около 600 ученици от всички училища на територията на общината. При завършването на фигурата участниците извикаха заедно: „Честита Баба Марта, Свят!“.

Продължава...

Община Видин отбеляза 144 години от обесването на Левски

На 19 февруари десетки видинчани се включиха в церемонията по повод отбелязването на 144-та годишнина от гибелта на Васил Левски. Сутринта в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ бе отслужена заупокойна молитва от Белоградчишки епископ Поликарп. На нея присъстваха заместник-кметовете на Община Видин Венци Пасков и инж. Цветан Асенов и секретарят на общината Иванела Андреева.

Продължава...

Видин ще почете 144 -та годишнина от обесването на Васил Левски

От 10.30 часа в храм „Св. Димитър Солунски" ще бъде отслужена Заупокойна молитва по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски.

Продължава...

Среща с кметове и кметски наместници от Община Видин

Кметът на Видин Огнян Ценков и ръководният му екип проведоха редовната ежемесечна среща с кметовете и кметските наместници на населените места в общината. Ценков припомни някои по-важни акценти, залегнали в бюджет 2017. Той се спря на програмата за местни инициативи, която тази година ще е в по-широк обхват и ще включва кварталите на град Видин и град Дунавци. И уточни, че във връзка с нейното реализиране ще трябва да бъде  гласувано решение от Общинския съвет. Намерението е проектните предложения да бъдат подадени до 30 април, а не до края на май, както през миналата година. Това ще улесни работата по осъществяването на проектите.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...