Новини от Велико Търново

Известен фотограф популяризира Велико Търново пред света

Известният фотограф Михал Хуневич /Michal Huniewicz/ популяризира Велико Търново пред света. Майсторът на обектива е част от екипа на реномираното бизнес издание Financial Times /”Файненшъл Таймс”/. Той гостува в Старата столица по предложение на Пламена Панова – великотърновка, също работеща в престижната печатна медия, издавана в Лондон.

Продължава...

Нинова във Велико Търново: Българската култура и духовност ще ни съхранят като народ

 ГЕРБ довършиха българското образованиие, но ние предлагаме своя алтернатива за спасението му

„Българската култура, духовност, книга, читалище и учител са това, което ще ни съхрани, запази и развие като народ“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред стотици хора във Велико Търново. Тя подчерта, че имаме нужда от висока духовност, уважение към българщината, към българските писатели и автори, българската музика и българските творци. „Поклон пред тези хора. Нека знаят, че те са наша грижа. А тяхна грижа е да образоват и вдъхновяват, да бъдат естествените водачи на нацията“, подчерта председателят на левицата.

Продължава...

Весела Лечава празнува Тодоровден в Арбанаси

Весела Лечева – водач на листата на коалиция „БСП за България“ във Велико Търново бе сред гостите на празника Тодоровден в Арбанаси.  По традиция на този църковен празник се провежда конкурс за най-гиздав кон. Тази година участници в надпреварата бяха 17 жокея от конната база в Арбанаси. 

Продължава...

Велико Търново ще отбележи тържествено Националния празник

От 10.30 часа пред сградата на Общината ще се състои Военен ритуал за издигане на Националното знаме на Република България. Кметът Даниел Панов ще произнесе празнично слово.

Продължава...

Реките остават спокойни, незначително е повишението на нивата им

Реките на територията на община Велико Търново остават спокойни, въпреки чувствителното повишение на температурите през последните няколко дни. Незначително е повишението на нивата на водите на р. Янтра и притоците й – между 20 и 30 сантиметра. По речните течения се наблюдава ледоход.

Продължава...

Пожарната реши значим обществен проблем във Велико Търново

Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Велико Търново се отзова на молбата на Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и помогна за почистване на ледените висулки, образували се по стрехите на сградите на главните улици в централната градска част.

Продължава...

Общинска комисия набеляза мерки в очакване процеса на снеготопене

Постоянна общинска комисия под ръководството на заместник-кмета проф. Георги Камарашев извършва наблюдение на нивата на реките Янтра и Белица на територията на община Велико Търново, както и на хидротехническите съоръжения.

Продължава...

Огнеборците загасиха пожар в старата градска част. Няма пострадали

Тази сутрин в 06,30 ч. в Община Велико Търново е получен сигнал за възникнал пожар в къща в стара градска част.

Продължава...
Абонамент чрез RSS