Новини от Велико Търново

40 000 без вода вече втори ден

Невиждана, по своите мащаби, авария остави десетки хиляди жители на пет населени места без вода.

Продължава...

С военен ритуал Велико Търново ще отбележи годишнината от Съединението

С военен ритуал във Велико Търново ще бъде отбелязана 132-годишнината от Съединението на България – 6 септември. Честванията започват в 10,30 ч. пред сградата на общината с издигане на знамената на България, старопрестолния град и Европейския съюз. Слово за един от най-значимите държавнически актове в новата българска история и голямата роля на родолюбивите търновци в организацията на Съединението ще произнесе кметът на Старата столица Даниел Панов.

Продължава...

Безплатна туристическа карта на Велико Търново с нов тираж

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ пусна нов тираж от 20 000 броя на разпространяващата се безплатно карта на Велико Търново.

Продължава...

Най-големият летен концерт събира звездите на българската музика във Велико Търново

Най-големият летен концерт ще събере във Велико Търново най-популярните сред младите хора български изпълнители. Големият финал на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour ще бъде в Старата столица на 20 септември. Шоуто ще превърне Велико Търново в най-горещата точка в България, а началото му е в 19,00 ч.

Продължава...

Шоуто продължава с вечните песни на QUEEN на сцената на Летния театър във Велико Търново на 24 август

Държавна опера - Стара Загора ще представи на 24 август от 21.00 часа на сцената на Летния театър във Велико Търново своя изключително успешен музикален проект „Шоуто продължава“ - QUEEN Tribute Concert.

Продължава...

Известен фотограф популяризира Велико Търново пред света

Известният фотограф Михал Хуневич /Michal Huniewicz/ популяризира Велико Търново пред света. Майсторът на обектива е част от екипа на реномираното бизнес издание Financial Times /”Файненшъл Таймс”/. Той гостува в Старата столица по предложение на Пламена Панова – великотърновка, също работеща в престижната печатна медия, издавана в Лондон.

Продължава...

Нинова във Велико Търново: Българската култура и духовност ще ни съхранят като народ

 ГЕРБ довършиха българското образованиие, но ние предлагаме своя алтернатива за спасението му

„Българската култура, духовност, книга, читалище и учител са това, което ще ни съхрани, запази и развие като народ“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред стотици хора във Велико Търново. Тя подчерта, че имаме нужда от висока духовност, уважение към българщината, към българските писатели и автори, българската музика и българските творци. „Поклон пред тези хора. Нека знаят, че те са наша грижа. А тяхна грижа е да образоват и вдъхновяват, да бъдат естествените водачи на нацията“, подчерта председателят на левицата.

Продължава...

Весела Лечава празнува Тодоровден в Арбанаси

Весела Лечева – водач на листата на коалиция „БСП за България“ във Велико Търново бе сред гостите на празника Тодоровден в Арбанаси.  По традиция на този църковен празник се провежда конкурс за най-гиздав кон. Тази година участници в надпреварата бяха 17 жокея от конната база в Арбанаси. 

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...