Новини от Варна

Варна посреща Нова година с концерт „Заедно в новогодишната нощ"

Традиционният концерт „Заедно в новогодишната нощ" ще започне в 22,30 ч. на площад "Независимост" на 31-ви декември.

Водещи на програмата ще бъдат Надежда Петрова, Иван Тишев, Дамян и Миа, а за доброто настроение на празнуващите ще се погрижат БТР, Нели Рангелова, близначките Алекс и Влади, и Гери – Никол.

Продължава...

Безплатен градски транспорт в новогодишната нощ във Варна

Безплатен градски транспорт в новогодишната нощ ще бъде осигурен за варненци, съобщиха от "Градски транспорт" ЕАД. Автобуси и тролейбуси ще се движат по следния график:

Продължава...

Огромна дупка на Аспаруховият мост във Варна - след ремонта за 100 милиона лева

За огромна дупка в началото на Аспарухов мост, в посока Бургас - Варна, сигнализираха читатели на ИА "Черно море". 

В "капана" вече са пострадали десетки автомобили. Спукани гуми, изкривени джанти и счупени тасове са щетите, причинени през последните дни, особено в моментите, когато заради дъжда, дупката е била скрита под вода.

Продължава...

Предстоят основни ремонти на подлезите по бул. „Левски“ във Варна

Основни ремонти на подлезите по бул. „Васил Левски“ - в участъка от бул. „Осми Приморски полк“ до ул. „Подвис“, и на бул. „Осми приморски полк“ - в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Христо Смирненски“, ще бъдат извършени през следващата година по ОП „Региони в растеж“. Това са съоръженията до базар „Левски“, авто и пешеходен подлез по продължението на ул. „Царевец“, пешеходен подлез при спирка  „Дубровник“, автоподлезът при ул.„Мир“, авто и пешеходен подлез по продължението на ул.„Подвис“, пешеходен подлез до бл. 28 в ж.к. „Чайка“ и при спирка „Спортист“. Ремонтиран ще бъде и автоподлезът на бул. ”Осми приморски полк” при ул. ”Христо Смирненски”. 

Продължава...

Варна кандидатства за 2 награди от Министерството на туризма

За втора поредна година Министерството на туризма инициира конкурс за връчване на годишни награди за постижения в сферата на туризма през 2017г.

Тази година Община Варна кандидатства за две номинации в категориите „Туристическо събитие“ и „Туристическа дестинация“.

Продължава...

Градската елха във Варна грейва на Никулден

Градската елха във Варна ще грейне по традиция навръх Никулден. На 6-ти декември празничният концерт, под надслов „И грейна нашата елха“, ще започне в  18 ч. на пл. „Независимост“.

Продължава...

Куба преговаря за закупуване на кораби от Варна

Кметът на Варна Иван Портних прие днес кубинска делегация, водена от посланика в България Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе Родригес. Сред гостите бяха Елио Сотеро Гамес Неира – първи зам.-председател на Кубинския институт за приятелство с народите, д-р Алейда Гевара Марч - дъщеря на кубинския революционер Ернесто Че Гевара, Гладис Елена Айлион Олива – директор на департамент „Европа“, Ибис Алвиса Гонсалес – координатор на групата от страните от Централна и Източна Европа.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...