Новини от Варна

Мобилни пунктове ще приемат опасни отпадъци от бита

Мобилни пунктове ще приемат за безвъзмездно обезвреждане опасни отпадъци от бита. Те ще бъдат разположени в определени точки за всеки район, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Продължава...

Варна с голям потенциал за развитие на кадри в аутсорсинг и ИТ сектора

Тристранна среща за развитие на IT бизнеса и аутсорсинг услугите във Варна се проведе по инициатива на кмета на града Иван Портних. "Целта е като община да съдействаме за пълноценен диалог между бизнеса и университетите. Време е да си сверим часовниците и да намерим формулата за тристранно сътрудничество, за да утвърдим Варна като активна среда за развитието на IT и аутсорсинг сектора в България", каза кметът при откриване на събитието. Той припомни, че градът разполага с огромен потенциал, събран в 6-те университета и 3-те колежа.

Продължава...

Варненци предадоха 5 тона отпадъци от пластмаса и хартия

Варненци предадоха 5 тона отпадъци от опаковки от пластмаса и хартия по време на кампанията "Еко Будител", организирана от Община Варна съвместно с Еко Партнърс България АД – организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки, която организира разделното събиране на територията на града и курортите.

Продължава...

Посланикът на Гърция: Трябва да развиваме транспортните връзки Варна - Кавала

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с посланика на Гърция у нас Н. Пр. Григориос Василоконстандакис. Дипломатът е в морския град във връзка с посещението на министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас, който участва в четиристранна среща в "Евксиноград" с премиерите на България - Бойко Борисов, и на Румъния - Михай Тудосе, и с президента на Сърбия Александър Вучич.

Продължава...

Варна ще отбележи Независимостта на България

От 9.30 часа на площад „Независимост“ ще се състои тържествено издигане на националното знаме и молебен за България.

Продължава...

Откриха академичната година в Икономически университет Варна

Официален старт на академичната 2017/2018 година бе даден днес в Икономически университет Варна от ректора проф. д-р Пламен Илиев. На тържеството, провело се в зала "Аула", присъстваха зам.-кметът Коста Базитов и Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности".

Продължава...

Откриват нова изложбена зала в двора на филиала на Градската галерия

Нова изложбена зала ще бъде открита в двора на филиала на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ на ул. „Радко Димитриев“ №8, днес 19-ти септември от 18ч. Артистичното пространство става факт благодарение на финансовата подкрепа на Община Варна, Министерство на културата и галерията.

Продължава...

Варна ще чества тържествено 132–та годишнина от Съединението на България

Варна ще отбележи тържествено 132 годишнината от Съединението на България. Ето каква е програмата за празника:

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...