Новини от Стара Загора

Тромпетисти от 13 държави се събират в Стара Загора

„Днес в Стара Загора стартира последното издание на конкурса за млади тромпетисти, един прекрасен формат за ангажираност на младите хора, за всички, които се занимават с музика“, каза зам.-кметът Иванка Сотирова. Тя припомни, че от миналия петък Стара Загора е на вълна младежи – с проведената среща за младежки политики с участието на министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, литературния конкурс „Веселин Ханчев“ и бъдещия голям форум за младежки политики, който ще събере над 100 младежи от европейските страни в Града на липите.

Продължава...

Проливният дъжд в Стара Загора превърни улиците в реки

Проливният дъжд в Стара Загора създаде затруднения с движението тази сутрин.

Продължава...

Бившият министър на здравеопазването д-р Евгений Желев е починал при нелеп инцидент

Бившият министър на здравеопазването и два пъти кмет на Стара Загора д-р Евгений Желев е починал вследствие на инцидент, съобщи агенция „Фокус“.

Мистериозната смърт на 60-годишния политик потресе Стара Загора, след като мълвата се разнесе, тъй като все още не е ясно как се е стигнало до трагедията.

Продължава...

Стара Загора ще отбележи Независимостта на България

От 10.30 часа в парк „Александър Стамболийски“ ще се състои общоградският ритуал за преклонение и признателност към делото на българските държавници, извоювали Независимостта на България.

Продължава...

Нова боксова зала ще бъде открита днес в Стара Загора

Днес, в 17.00 часа, ще бъде открита първата общинска боксова зала в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Продължава...

140 години от Шипченската епопея

Тържествено отбелязване на 140-годишнината от Шипченската епопея през Руско-турската освободителна война от 1877 - 1878 г. ще се състои на връх Шипка в присъствието на държавния глава Румен Радев и председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Продължава...

Първи Фестивал на вина от местни сортове грозде ще бъде открит в Казанлък

Първи Фестивал на вина от местни сортове грозде ще бъде открит в Казанлък от 18.30 часа, каза Димитър Кабаков, един от организаторите.

Продължава...

Петър Курумбашев: ГЕРБ да обяснят как влияе въгледобивът в Арктика на „Мини Марица-изток“

Петър Курумбашев взе участие в срещата на председателя на БСП Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев - водач на листата на коалиция „БСП за България” в Старозагорския избирателен район

„От вчера чувам, че г-н Борисов е казал, че нищо, че във вторник сме предложили позиция, с която да спасим българския въгледобив и българската въглищна енергетика, в четвъртък сме щели да я забраняваме. Става дума за  доклад, който няма законодателна сила, а е със силата на декларация, който се нарича „Интегрирана стратегия за отношенията на Европейския съюз с Арктика“. Не мога да разбера как влияе въгледобивът на Арктика върху въгледобива на „Мини Марица-изток“. Очевидно Бойко Борисов разбира от въгледобив. Очевидно разбира и от Арктика. Очевидно най-вече разбира от арктически въгледобив и аз съм силно притеснен, че когато Корнелия Нинова стане премиер, ще се наложи да закупува ледоходи, които да извозват въглища от Арктика насам“.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...