Новини от Стара Загора

Петър Курумбашев: ГЕРБ да обяснят как влияе въгледобивът в Арктика на „Мини Марица-изток“

Петър Курумбашев взе участие в срещата на председателя на БСП Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев - водач на листата на коалиция „БСП за България” в Старозагорския избирателен район

„От вчера чувам, че г-н Борисов е казал, че нищо, че във вторник сме предложили позиция, с която да спасим българския въгледобив и българската въглищна енергетика, в четвъртък сме щели да я забраняваме. Става дума за  доклад, който няма законодателна сила, а е със силата на декларация, който се нарича „Интегрирана стратегия за отношенията на Европейския съюз с Арктика“. Не мога да разбера как влияе въгледобивът на Арктика върху въгледобива на „Мини Марица-изток“. Очевидно Бойко Борисов разбира от въгледобив. Очевидно разбира и от Арктика. Очевидно най-вече разбира от арктически въгледобив и аз съм силно притеснен, че когато Корнелия Нинова стане премиер, ще се наложи да закупува ледоходи, които да извозват въглища от Арктика насам“.

Продължава...

„Силна и отговорна държава, уважение между българите!” – призова БСП от Стара Загора

Кресливите малцинства, който противопоставят връзките ни с Русия на тези с останалата Европа - да млъкнат, Студената война отдавна е в миналото

„Да си уважаваме държавата, да се уважаваме един друг, да пазим националното си достойнство. В Старозагорска област, в сърцето на България, са едни от най-големите символи на силата на българския дух. И въпреки че сега е трудно и изглеждаме разделени, аз виждам как хората търсят идеала за силна и отговорна държава.  И това ме прави оптимист, че нашият път напред, като нация, е дълъг”, това заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на коалиция „БСП за България” в Стара Загора по време на честванията на Националния празник 3 март в областта. 

Продължава...

Живко Тодоров: Ще бъдем безкомпромисни към качеството на изпълнение на проектите

Данъците и таксите остават същите за Община Стара Загора и през тази година. Бюджет – 2017 не е по-различен от миналогодишния, затова не се очаква промяна в приходната му част. Това заяви днес по време на обсъждането му на заседание на Общинския съвет кметът Живко Тодоров, като уточни, че увеличаването на приходите в общината не може да става за сметка на гражданите. Той подчерта, че единствената разлика от миналогодишния бюджет е стартът на програмата „Региони в растеж“.

Продължава...
Абонамент чрез RSS