Новини от Сливен

В ДКЦ 1- Сливен отново работи психологическа лаборатория

Възстановена е работата на психологическата лаборатория в „ ДКЦ 1- Сливен“ ЕООД. Това съобщи управителят на центъра д- р Атанас Грунов.

Продължава...

Мъж с хидроцефалия дари 15 хиляди лева на малката Мартина от Банско

22-годишният Никифор от котелското село Кипилово живее с диагнозата хидроцефалия – натрупване на течност в кухините на мозъка. Преди месец сам започнал да събира пари за операцията си. Около седмица по-късно разполагал с повече, отколкото му е нужно.

Затова Никифор решава да върне доброто, като дари част от събраните за него средства на други хора в беда. Изпраща по 15 хиляди лева на многодетна майка с онкозаболяване и на 3-годишно момиченце с тежка диагноза.

Продължава...

Цигански терор: Крадци на дърва пребиха възрастно семейство

Крадци на дърва пребиха възрастното семейство Дукови пред дома им в сливенското село Шивачево.

"Във въпросната вечер – 20 октомври, чух кучето да лае и излязох. Видях, че двама цигани товарят дървата на каруцата. Попитах ги какво правят и те започнаха да хвърлят по мен дърва, след което избягаха", каза Дуков.

Продължава...

Сливен ще отбележи Независимостта на България

Община Сливен и военно формирование 22 220 организират ритуал-поклонение по повод 109 години от провъзгласяването на независимостта на България.

Продължава...

Няма такава държава! Над 200 хиляди деца липсват в образователната система

Близо 206 000 деца в задължителна училищна и предучилищна възраст в страната трябва да бъдат привлечени в образователната система. Това каза пред журналисти в Сливен министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Продължава...

Сливен ще чества Съединението на България с тържествена церемония на пл. „Хаджи Димитър”

На площад „Хаджи Димитър”, от 11 часа, ще се състои церемония по издигане на националното знаме на Република България. Слово за Съединението ще произнесе кметът на града Стефан Радев. Владиката Иоаникий и свещеници от Сливенска епархия ще отслужат благодарствен молебен за здраве и добруване. Ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Продължава...

34 годишна жена с опасност за живота в Сливен. Още 11 пострадали в болницата

12 пострадали при пътно-транспортни произшествия са преминали през Спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен от 1 до 3 септември.

Продължава...

Летни занимания за 30 деца в Общностния център през юли и август

В Общностен център за деца и семейства към Община Сливен стартира услугата «Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване училищната готовност на децата за равен старт в училище».

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...