Новини от Русе

Нови награди за солистите от ДВГ „Слънце"

Петото издание на румънския Международен фестивал „Spring Star“, което се проведе на 8ми април в Букурещ, донесе много награди и емоции за Габриела Илиева и Полина Георгиева, солисти от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова.

Продължава...

МФ „Мартенски музикални дни“ номиниран за лейбъл за качество на eвропейските фестивали 2017-2018

Фестивалът „Мартенски музикални дни“, наложил се от десетилетия на българската и международната сцена с високия си стандарт и ярко присъствие на европейската фестивална карта, е номиниран за лейбъла за качество на европейските фестивали 2017-2018, с оглед на заслугите му като член на Европейската фестивална асоциация и като признание за неговата отдаденост и ролята му за развитието на европейския фестивален пейзаж.

Продължава...

Национален бизнес форум 2017 "Силни региони за силна икономика" и концерт-спектакъл на 5 май в Русе

Програмата на национален бизнес форум, който ще се проведе на 5 май 2017 г. в зала „Европа“ на Доходно здание в Русе:

Продължава...

Нинова пред 1000 русенци: БСП ще се бори до край да възтанови българската икономкика и земеделие

Нека заедно да променим България!

„Промяната започна с ваша помощ миналата година с избора на Румен Радев за президент. Но това беше само началото. Промяната продължи в партията, за да покажем на обществото, че партията може да се променя, за да промени и България“. Това заяви пред близо 1000 русенци лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че партията се е отворила за граждански структури, земеделци, учени, млади, студенти, спортисти, за хора от средите на младите с увреждания, офицери от запаса, инженери, лекари, учители. „Всички тези хора дойдоха и ни помогнаха да изготвим националния план за България. Това е днес и предложението ни към вас – да поискаме промяната и да я постигнем“, подчерта председателят на БСП.

Продължава...

Нова авария остави Русе без парно. Училища в дървена ваканция утре

Заради нова авария на "Топлофикация" в кв. "Родина",  на 23-и януари, понеделник, няма да учат учениците в училищата - ОУ "Олимпи Панов", ОУ "Ангел Кънчев" и СУ "Йордан Йовков"  и ПГРКК-Русе.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...