Новини от Пловдив

Пловдив е домакин на Инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1

Пловдив става домакин на третата работна среща на областните управители по линия на Инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1. Международният форум, който ще се проведе в периода 18-20 октомври, 2017 г., е под егидата на областния управител на Пловдив г-н Здравко Димитров.

Продължава...

В Медицинския университет в Пловдив бе открит първия за България информационно-административен център

Единственият по рода си в България университетски информационно-административен център беше открит днес. Лентата прерязаха министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, заместник-министърът на образованието Петър Николов и ректорът на Медицински университет проф. д-р Стефан Костянев.

Продължава...

„Маратон Пловдив“ е победителят в първия Business Run в зона Тракия

Точно за 58 минути и 6 секунди отборът на „Маратон Пловдив“ избяга днес 16-киломометровото трасе около завода на LIEBHERR в зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/. 4-мата бегачи от неправителственото сдружение спечелиха провеждащия се за първи път в Пловдив кръг от най-голямото фирмено състезание - Business Run. Огромен хладилник за офиса бе наградата за победителите. „Сега направете с него почетна обиколка“, шеговито призова атлетите при награждаването Красимир Кирков, ръководител на отдел „Управление на човешките ресурси“ в „Либхер Хаусгерете Марица“ ЕООД. Отбор на немската компания, която бе своеобразен домакин на събитието, грабна бронзовите медали, със сребро се окичиха от ЕС БИ ТЕК ГЛОБЪЛ ЛИМИТЕД - клон България. iCard са дамският отбор победител, а смесеният - TELUS International Europe.

Продължава...

Порой в Пловдив! Срути се таван в страда на НАП

Паднали дървета затрупаха няколко автомобила, а част от тавана в сградата на Националната агенция за приходите (НАП) се срути след пороен дъжд в Пловдив днес. Това предава бТВ като се позовава на сигнали, получени в рубриката „Аз, репортерът”. 

Продължава...

Пловдив ще отбележи Независимостта на България

От 10.00 ч. ще се проведе Молебен в храм „Св. Неделя”, организиран храм „Св. Неделя” от Сдружение "Център Петко Каравелов".

Продължава...

Фондация „За Нашите Деца“ създаде зала за рехабилитация в УМБАЛ-Пловдив

Зала за рехабилитация на недоносени бебета създаде фондация "За Нашите Деца" в отделението по неонатология на УМБАЛ - Пловдив. Новата придобивка е в изпълнение на споразумението за партньорство между фондацията и здравното заведение, за подкрепа на здравните работници в развитие на иновативни практики на грижа за децата в болницата. Тя е част от услугите за късно проследяване и подкрепа на недоносени бебета след изписването им от болницата.

Продължава...

Големи богаташи с палати за чудо и приказ на 3 км от Пловдив яко крият данъци

107 богаташки къщи в пловдивското село Белащица имат разрешителни за строеж, само 40 от тях обаче са с акт 16. Останалите 67 нямат този документ, не са регистрирани в данъчното и за тях не се плащат налози. Това е установила проверката на община "Родопи", която тече вече два месеца в Белащица.

Продължава...

5-годишно дете се е удавило в язовир „Пясъчник"

5-годишно дете се е удавило в язовир „Пясъчник", близо до пловдивското село Беловица, информираха от ОД на МВР - Пловдив.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...