Новини от Пловдив

Със 72 топовни салюта Пловдив ще отбележи 72-годишнината от Втората световна война

Със 72 топовни салюта Пловдив ще отбележи 72-годишнината от Втората световна война. Това ще се случи на Бунарджика днес.

През деня и градът на тепетата ще се включи в парада на Безсмъртния полк, в който тази година участват общо 38 български града. Началото на шествието в Пловдив е от 11 часа със сборен пункт пред Дома на културата „Борис Христов”. Очаква се там да се съберат над 300 души – наследници на участниците в борбата срещу фашизма (1923-1945), и да потеглят с техните портрети към върха на тепето.

Продължава...

Мобилни пунктове събират опасни отпадъци от домакинствата в Пловдив

Община Пловдив за четвърта поредна година организира за гражданите Система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата чрез Мобилен събирателен пункт – пролетта и есента. Първата кампания през 2017 г. ще се проведе на 27 и 28 април, а втората – през месец октомври, като мобилния пункт ще бъде позициониран както следва:

Продължава...

Авария остави центъра на Пловдив без ток

Авария остави без ток центъра на Пловдив, съобщиха от електроразпределителното дружество. Оттам уточниха, че са аварирали няколко изхода вече повече от 20 минути.

Продължава...

10-месечно циганче пловдивския квартал "Столипиново" е починало от морбили

10-месечно бебе от пловдивския квартал "Столипиново" е починало от морбили. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. Това е първият случай на починал в България вследствие на болестта. Детето е било прието в болница на 29 март със симптоми на болестта, информираха от РЗИ - Пловдив.

Продължава...

Администрацията на Пловдив под строй на предизборно събитие на ГЕРБ

Разпускат администрацията в Пловдив заради предизборно събитие на ГЕРБ

Половин работен ден на стотици хора от общинска администрация и общински предприятия в Пловдив  е спестен принудително, за да участват в политическо мероприятие на ГЕРБ в града. Това довериха самите участници, а случващото се разиграва пред очите на хиляди пловдивчани още в ранния следобед на 24 март.

Продължава...

Корнелия Нинова: Искаме да ви върнем свободата

Демокрацията на ГЕРБ- злоупотреби, натиск, заплахи

От град Септември лидерът на БСП Корнелия Нинова прочете писмо, в което жителите на общината описват злоупотреби и натиск от страна на кмета на общината. „Тук, от Септември, казвам на лъжедемократите: Ето го лицето на демокрацията – ГЕРБ.

Продължава...

Корнелия Нинова: Лъжедемократи, спрете да ревете

Ние сме гаранция, че ще бъдете свободни и независими хора

"Лъжедемократи, спрете да ревете. Онези, които ни отнеха свободата да имаме мнение, да се борим за правата си; които нарочваха лекари за убийци на деца; заради които се самозапалваха хора; които командват съдебна система  и митници с SMS, които уволняват журналисти за свободно изразена позиция, които карат администрацията да гласува под строй; които насочваха автомати към деца при показните си арести, днес скочиха мощно на единствената партия, която по времето на ГЕРБ бранеше демократичните принципи".

Продължава...

Корнелия Нинова: Ще управляваме, докато върнем дълга, натрупан от ГЕРБ

Борисов не остави пари за харчене, а само дългове

"Всичко, което казах дотук, го изпълних. Промених БСП, въпреки отпора. Поемам отговорността да променя България. Ние сме единствената партия, която чу народа си на референдума и промени себе си". Това заяви на среща с избиратели в Пловдив лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Продължава...
Абонамент чрез RSS