Новини от Плевен

Плевен ще отбележи тържествено 132 годишнината от Съединението

Денят на Съединението на Княжество България с Източна Румелия - 6 септември и Денят на независимостта - 22 септември, тази година ще бъдат отбелязани в Регионалния исторически музей. Районите на паметника на Четвърти пехотен плевенски полк в Градската градина и паметния знак пред ДКТ „Иван Радоев”, където е прочетен Манифестът на Независимостта, се ремонтират с европейски средства в рамките на проекта „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”. Затова официалното отбелязване на двата празника тази година ще бъде в парка на музея.

Продължава...

Цецка Цачева остана четвърта след преференциалния вот в Плевен

Цецка Цачева ­ втората в листата на ГЕРБ в Плевен, стана четвърта след пренареждането по преференции. Измества я Владислав Николов, който е получил най­-много преференции на вота в неделя 5200.

Продължава...

Корнелия Нинова в Плевен: Унищожаваме паралелната държава и ще има средства за всичко

Не вярвайте на ГЕРБ. Помним какво правеха допреди няколко месеца

„С подкрепата на българския народ ние ще спечелим тези избори. Въпросът е каква промяна му предлагаме. Има две основни цели - да се справим с демографската криза и да унищожим паралената държава“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинов пред стотици граждани на Плевен.  По думите й трябва да спасим нацията си от изчезване и да посветим всички политики на това. „Ако отрежем главата на паралелната държава, ще има пари за всичко - за пенсии, за младите семейства, за икономика и индустрия.

Продължава...

И Белене скочи срещу семейство бежанци

След Елин Пелин и Белене скочи срещу семейство бежанци, съобщава Би Ти Ви. Сирийците от Дамаск са в града по покана на католическия свещеник, но желанието им да се установят трайно в града не се харесва на местните.

Продължава...

Поредна доза демагогия и лъжи по Борисов и ГЕРБ в Плевен

Поредната доза демагогия, болни фантазии и лъжи избълва босът на организираната престъпна групировка ГЕРБ Бойко Борисов на среща с фенове на мафията – държава в Плевен.

Отново магистралите влязоха в действие за омайване на простолюдието. Този път от ръкава бе извадена Хемус. За да е по-убедителен Борисов изръси, че видите ли където има изградени магистрали, е пълно със заводи и се правят инвестиции, създават се работни места.

Продължава...

Васил Антонов взе участие в шахматен сеанс с участието на Веселин Топалов

Плевен бе домакин на шахматен сеанс, който световният шампион Веселин Топалов проведе с участието на 25 деца. На събитието в Актовата зала на Община Плевен присъстваха още президентът на Българската федерация по шах Силвио Данаилов, изпълнителният директор на БФШ Николай Велчев, кметът на община Плевен Георг Спартански, кандидатът за депутат от листата на Коалиция „БСП за България“ Васил Антонов. Проявата предизвика огромен интерес от страна на шахматната общност в Плевен, събирайки десетки състезатели, ветерани шахматисти и любители.

Продължава...

Без нито един глас „против” приеха Бюджет`2017 на община Плевен

С гласовете на 31 от общинските съветници, един въздържал се и нито един против беше приет Бюджет`2017 на Община Плевен на сесията на 26 януари. Финансовата рамка за тази година беше определена от кмета Георг Спартански като максимално реалистична.

Продължава...

Канят институции и НПО за участие във фотоконкурс за красивите български фонтани

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” кани всички институции и неправителствени организации в община Плевен да вземат участие във фотоконкурса „Фонтаните в България” в категория „Награда за обществена институция”. Проявата е част от Седмица на водата` 2017, която се осъществява по случай Световния ден на водата - 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост 2017”.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...