Новини от Ловеч

Чуждестранни гости и много граждани наблюдаваха атракционен влак на гара Ловеч

Близо 50 чуждестранни гости  и много граждани на Ловеч наблюдаваха днес на жп-гара Ловеч атракциония влак, теглен от музеен парен локомотив, който имаше престой над един час. Така туристите от Германия, Австрия, Великобритания, както и един от далечна Япония, се върнаха назад към времето на парните локомотиви. Родители бяха довели децата си да видят реликвата в действие и да научат откъде идва изразът, че влакчето прави „пуф-паф“.

Продължава...

Нинова към Борисов: Защо мълчите за намесата на Турция в изборите на суверенна държава?

Борисов гледа в миналото защото знае, че той е минало

„Готвите ли ДОСТ за своя патерица в 44-то НС и затова ли мълчите и нямате позиция, че турският министър и турският посланик се намесват пряко в изборите на суверенна държава?“. Този въпрос отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща със стотици граждани в Ловеч към Борисов като част от задочния дебат с него, след като той отказа реален.  

Продължава...

Ловеч отбеляза 144-тата годишнина от гибелта на Васил Левски

Днес Ловеч отбелязва 144-тата годишнина от гибелта на националния герой Васил Левски с поредица събития. Както е известно, на 18 февруари 1873 г. Апостола е обесен в София, като паметта му се отбелязва на следващия ден.

Продължава...

Нормализирано е водоподаването в Ловеч

Община Ловеч съобщава, че водоснабдяването в Ловеч е нормализирано след относително затопляне на времето и увеличен дебит на водоснабдителната група „Черни Осъм“. Практически питейна вода в нощните часове нямаше само на 27 срещу 28 януари.

Продължава...

Започва извозването на снега от основните улици в Ловеч

Започва поетапното извозването на снега от основните улици на Ловеч. Първите камиони със сняг тръгнаха още в неделя след обяд. Днес извозването продължава.

Продължава...
Абонамент чрез RSS