Новини от Хасково

Държавната и партийна машина се задейства на пълни обороти против кмета на Хасково

И всичко това, за да се прикрие умопомрачаващата шуробаджанащина на местния феодал от ГЕРБ, депутата Делян Добрев.

Полицията проверява кмета на Хасково Добри Беливанов за това, че някой в негово отсъствие го подписва, без да е упълномощен за това, съобщава БТВ. Сигналът е подаден от председателя на общинския съвет Таня Захариева.

Продължава...

Пресконференция по повод Литературните дни "Южна пролет" в Хасково

Пресконференция по повод Литературните дни "Южна пролет" ще се проведе от 11.00 часа в залата на втория етаж на Община Хасково, съобщиха от пресцентъра на общината.

Продължава...

Няма риск за здравето на хората заради водата с уран в Хасково

Няма риск за здравето на хората заради водата с уран в Хасково, предава БиТиВи.

Управителят на ВиК-Хасково инж. Тодор Марков обясни, че уранът е установен при мониторинг на "Напоителни системи". Във ВиК е получен писмен сигнал от Басейнова дирекция "Източнобеломорски басейн" към екоминистерството за отклонение от качеството на водата. Инициирана е среща с Регионалната здравна инспекция.

Продължава...

Жандармерия блокира ромския квартал в Хасково

Жандармерия блокира всички входове на ромския квартал "Република" в Хасково. Пред БНТ директорът на полицията комисар Ангел Цанков заяви, че силовото присъствие се налага, за да се гарантира нормално протичане на парламентарните избори.

Продължава...

Елена Йончева се обяви против временна бежанска площадка край с. Капитан Андреево

Водачът на листата на коалицията ''БСП за България'' в Хасковския избирателен район Елена Йончева се обяви против изграждането на временна площадка за бежанци край българско-турската граница на територията на областта. Тя заяви това на среща с жители на с. Капитан Андреево. Според нея Хасковска област не може да поеме тази тежест, след като вече има три центъра за настаняване на чужди граждани. ''Смятам, че такава тежест трябва да се поема пропорционално от различни области. Не можете да поемате тежестта на цялата европейска политика в Близкия изток'', изрази позицията си тя в граничното село.

Продължава...

Елена Йончева: Това е битка за България, а не за нов парламент

"Очаква ни битка за България, а не за нов парламент", заяви водачът на лисата на БСП за България за Хасково Елена Йончева по време на среща с хората в Любимец. Тя изтъкна, че втори шанс за спасение от корупционните практики и наглото ограбване на българските граждани, ще бъде труден и дори невъзможен.

Продължава...

Нинова: Заставам зад тази смела жена, Елена Йончева, и ви гарантираме, че ще бъдете свободни хора!

"Заставам зад тази смела жена, Елена Йончева, и ви гарантираме, че ще бъдете свободни хора! Демокрацията ни отне много, но ни даде свобода - да казваме какво мислим, да се борим за правата си, да бъдем спокойни хора в България." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Хасково.

Продължава...

Корнелия Нинова: Целостта на България или въгледобивът в Арктика. Това е изборът днес

 Ние сме за първото, а Борисов - за второто

„Най-важният въпрос днес е за суверенитета  и териториалната цялост на България,  и сигурността на нейните граждани. Днес турският външен министър казва: Османски шут на Европа. Какво се случва в този момент у нас? Лидери на партии и политици са неадекватни на ситуацията”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Хасково и добави: „Г-н Борисов в първите дни на случващото се мълчеше. След това плахо каза: Да не агресираме тона към Турция, а днес се е загрижил за въгледобива в Арктика. Обвинил евродепутатите от БСП, че са гласували против добива на въглища в Арктика. Чували ли сте нещо по – неадекватно? Наистина ли е абсолютно неадекватен на ситуацията, или е тежко зависим”, заяви Корнелия Нинова.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...