Новини от Хасково

Жандармерия блокира ромския квартал в Хасково

Жандармерия блокира всички входове на ромския квартал "Република" в Хасково. Пред БНТ директорът на полицията комисар Ангел Цанков заяви, че силовото присъствие се налага, за да се гарантира нормално протичане на парламентарните избори.

Продължава...

Елена Йончева се обяви против временна бежанска площадка край с. Капитан Андреево

Водачът на листата на коалицията ''БСП за България'' в Хасковския избирателен район Елена Йончева се обяви против изграждането на временна площадка за бежанци край българско-турската граница на територията на областта. Тя заяви това на среща с жители на с. Капитан Андреево. Според нея Хасковска област не може да поеме тази тежест, след като вече има три центъра за настаняване на чужди граждани. ''Смятам, че такава тежест трябва да се поема пропорционално от различни области. Не можете да поемате тежестта на цялата европейска политика в Близкия изток'', изрази позицията си тя в граничното село.

Продължава...

Елена Йончева: Това е битка за България, а не за нов парламент

"Очаква ни битка за България, а не за нов парламент", заяви водачът на лисата на БСП за България за Хасково Елена Йончева по време на среща с хората в Любимец. Тя изтъкна, че втори шанс за спасение от корупционните практики и наглото ограбване на българските граждани, ще бъде труден и дори невъзможен.

Продължава...

Нинова: Заставам зад тази смела жена, Елена Йончева, и ви гарантираме, че ще бъдете свободни хора!

"Заставам зад тази смела жена, Елена Йончева, и ви гарантираме, че ще бъдете свободни хора! Демокрацията ни отне много, но ни даде свобода - да казваме какво мислим, да се борим за правата си, да бъдем спокойни хора в България." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Хасково.

Продължава...

Корнелия Нинова: Целостта на България или въгледобивът в Арктика. Това е изборът днес

 Ние сме за първото, а Борисов - за второто

„Най-важният въпрос днес е за суверенитета  и териториалната цялост на България,  и сигурността на нейните граждани. Днес турският външен министър казва: Османски шут на Европа. Какво се случва в този момент у нас? Лидери на партии и политици са неадекватни на ситуацията”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Хасково и добави: „Г-н Борисов в първите дни на случващото се мълчеше. След това плахо каза: Да не агресираме тона към Турция, а днес се е загрижил за въгледобива в Арктика. Обвинил евродепутатите от БСП, че са гласували против добива на въглища в Арктика. Чували ли сте нещо по – неадекватно? Наистина ли е абсолютно неадекватен на ситуацията, или е тежко зависим”, заяви Корнелия Нинова.

Продължава...

Елена Йончева: Хора, трябва бунт. А бунтът днес се нарича избори!

Елена Йончева се срещна с жители на Симеоновград и Маджарово. Тя представи на гражданите на Симеоновград листата с кандидати за народни представители. Отново заваляха обичайните въпроси за ниски доходи и трайна безработица.

Продължава...

Елена Йончева ще лобира за нов закон за спорта

Водачът на листата на "БСП за България" за Хасково Елена Йончева се срещна със спортната общност в града в залата на хотел Родопи.  Бяха поставени ребром въпросите за разрушаването на ученическите селекции и детски школи в ранна детска възраст, както и нежеланието на учителите да допускат треньори и скаути на млади таланти в училищата.

Продължава...

Пожар евакуира 500 бежанци в Харманли

Пожар е избухнал в сграда в Центъра за имигранти в Харманли тази нощ. Наложило се е 500 бежанци да бъдат евакуирани.

Продължава...
Абонамент чрез RSS